Bajnokok Ligája

Nem neveztem olasz fattyúnak Gattusót - Joe Jordan

  • MTI

Cáfolja, hogy rasszista megjegyzéssel sértette volna meg Gennaro Gattusót, az AC Milan labdarúgóját Joe Jordan, a Tottenham Hotspur másodedzője.

Az olasz középpályás a két csapat keddi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős mérkőzése végén lefejelte Joe Jordant, de előtte "felvezetésként" a torkát is megszorongatta. Utóbb Claudio Pasqualin, a játékos ügynöke azt állította, hogy Jordan "olasz fattyúnak" nevezte a futballistát, a londoni alakulat másodedzője azonban a Daily Mail pénteki számában ezt cáfolta.

"Teljességgel hamis az állítás. Az, hogy ennyire pontatlanul idéztek, hiteltelenné teszi a játékost - fogalmazott Jordan, aki ugyanakkor nem tért ki rá, mit is mondott valójában. - Nyilvánvaló, fogalma sincs arról, hogy pályafutásom legszebb éveit töltöttem a Milanban, s hogy erre az időszakra vagyok a leginkább büszke. A lányom Olaszországban él és dolgozik, szeretem ezt az országot és az olaszokat" - tette hozzá.

Maga a játékos sem nyilatkozott arról, hogy mivel is bosszantotta fel őt a másodedző.
"Teljes felelősséget vállalok a tettemért - jelentette ki a mérkőzés után. - Jordan megsértett skótul, de hogy mit mondott nekem, azt nem árulhatom el. Az egész mérkőzés alatt provokált, ennek ellenére nem tehettem volna ezt egy nálam idősebb emberrel."

Az eset utáni napon még úgy tűnt, Gattuso súlyos büntetésre számíthat, az európai sportági szövetség (UEFA) csütörtöki tájékoztatása szerint azonban végül nem tettlegesség, hanem csak kirívóan sportszerűtlen magatartás miatt indul eljárás a világbajnok középpályás ügyében. Előbbi esetben minimum hárommeccses eltiltás járt volna, sőt, ha az incidenst súlyos tettlegességnek sorolja be az UEFA, akkor öt mérkőzésre is száműzhették volna a csapatkapitányt. Így viszont csak egy találkozóra vagy meghatározott időtartamra tilthatják el.

Az biztos, hogy a rendkívül kemény stílusáról is ismert játékos nem léphet pályára a március 9-én sorra kerülő visszavágón, ugyanis sárgalapjai miatt automatikus eltiltás vár rá. Az UEFA fegyelmi bizottsága hétfőn hirdeti ki ítéletét.