Előzetes

Mourinho kilenc éves hazai veretlensége a tét

  • DA

A listavezető és címvédő Barcelona az egyre jobb formába lendülő Athletic Bilbaót, az üldöző Real Madrid a kupában 10-2-re elintézett Levantét fogadja a spanyol élvonal hétvégi, 24. fordulójában. Más szóval: a Barcelona a baszkföldiek ellen javítaná a múlt heti, Gijón elleni botlást, míg a Real a valenciai kiscsapat legyőzésével köszöntené José Mourinho vezetőedzőt. A "Special One" ugyanis 9 éve hagyta el utoljára vesztesen a hazai stadiont bajnoki mérkőzésen, azóta vendégként lehetetlen legyőzni a portugál mester aktuális csapatát!

Kilencedszer jubilálhat Mourinho

Primera División, 24.forduló:
Szombat:
Valencia-Sporting Gijón 18:00     
Real Madrid-Levante 20:00  
Real Zaragoza-Atlético Madrid 22:00
Vasárnap:
Almería-Deportivo La Coruna 17:00    Getafe-Racing Santander 17:00    Osasuna-Espanyol 17:00   
Villarreal-Málaga 17:00   
Sevilla-Hércules 19:00   
Barcelona-Athletic Bilbao 21:00
Hétfő:
Real Sociedad-Mallorca 21:00
REAL MADRID-LEVANTE
Legutóbb 2002. február 23-án kullogott keserű szájízzel csapata öltözőjébe Mourinho, akkor a Beira-Mar 3–2-re nyert a Porto otthonában. Nos, a portugál tréner valószínűleg akkor sem volt rest nagyot álmodni, de ennyire különlegesnek talán akkor még nem érezte magát, és nem hitte, hogy egy ilyen sorozat veszi kezdetét: azóta sorrendben az Estádio do Dragao (Porto), a Stamford Bridge (Chelsea) és a San Siro (Internazionale) is bevehetetlen várnak bizonyult bajnoki mérkőzésen az ellenfelek számára. A széria 2010. szeptember 11-én a Santiago Bernabéuban folytatódott, sőt, a madridi gyepen eddig százszázalékos a hazai mérleg. Mourinho szombaton jubilálhat, és csupán három találkozóra van a 150 ligameccses határtól. A 148. áldozat a Levante lenne, akivel már negyedszer mérkőznek a blancók az idényben, a szeptemberi valenciai bajnokin meglepetésre 0-0 született, viszont a Király Kupa nyolcaddöntőjáben Madridban 8-0-ra ütötték ki a királyiak Luís Garcia fiait, akik a visszavágón a Real B-csapatának 2-0-ás legyőzésével mentették meg a mundér becsületét. A csatár Felipe Caicedo szerint a decemberi 8-0 csak hergelni fogja őket: "Ez egy teljesen más mérkőzés, reméljük a 8-0 nem fog megismétlődni. Nem feledtük el, ezért dühből is fogunk játszani". Mourinho a csapat összeállításánál valószínűleg már a keddi, Olympique Lyon elleni BL-nyolcaddöntőre is gondolni fog, a hírek szerint pihenőt kaphat Ángel di María és Sergio Ramos is. A kapus Iker Csillas eltiltott a Realban, a múlt héten az Espanyol ellen a 2. percben állítatta ki magát, de társai hősies, 1-0-ás győzelmet arattak Barcelonában. A Levante az elmúlt három bajnokiját megnyerte, megtréfálta a Villarealt is idegenben, ami önmagában nagy fegyvertény. Luís García az eltiltott Javi Ventával, és a sérült Miguel Pallardóval, Sergio Gonzalezzel és Gorka Larreával nem számolhat.

BARCELONA-ATHLETIC BILBAO
A katalánok bajnoki veretlenségi sorozata múlt szombaton Gijónban szakadt meg az 1-1-es döntetlennel, aztán szerdán a BL-nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 2-1-re verte őket az Arsenal Londonban, van mit törlesztenia Pep Guardiola csapatának. Mégpedig nehéz ellenféllel szemben, az Athletic Bilbao ellen a Király Kupa nyolcaddöntőjében a hazai 0-0 után egy idegenbeli sovány 1-1-el jutottak tovább, a bajnokságban szeptemberben 3-1-es Barca-siker született Bilbaóban. Joaquín Caparrós gárdája egyre jobb formát mutat a La Ligában, ötödikek a tabellán, bár a múlt héten egy négymeccses győzelmi széria után becsúszott egy Mallorca elleni vereség. A világbajnok Fernando Llorente 13 gólt jegyez a bajnokságban. A Barcelonában ráadásul még mindig nem gyógyult meg az ínhüvelygyulladással küzdő csapatkapitány, Carles Puyol, aki, ha a pályán volt, még sosem kapott ki a Barcelona... Rajta kívül Jeffrén Suárez sérült a Blaugranánál. A vendégeknél Ibai Gomez és Jon Aurtenetxe már régóta kényszerpihenőn van, Mikel San Jose és Igor Gabilondo már a csapattal edzett, talán összedrótozzák őket a katalóniai túrára.

A Barca-Real kettős üldözői közül a jelenleg bronzérmes Valencia az alsóházi, de a múlt héten a Barcelonával ikszelő Sporting Gijónnal mérkőzik, a kisebb hullámvölgyben lévő (sorozatban két vereség) Villareal a sereghajtó Málagát fogadja.

Légiósaink közül Vadócz Krisztián csapata, az Osasuna az Espanyolt látja vendégül, bizonyíthat a hét közben kinevezett új edző, José Luis Mendílibar. A Pintér Ádámot foglalkoztató Zaragozához az Atlético Madrid utazik.