Forma-1

Kubica megkezdte a fizioterápiát

  • MTI

Két nappal legutóbbi, harmadik operációja után pénteken megkezdte a rehabilitációt Robert Kubica, a Forma-1-es Renault ralibalesetet szenvedett lengyel pilótája.

Az őt ápoló genovai klinika közleménye szerint a versenyzőt az intenzív osztályról átszállították a megfelelő részlegbe, ahol elkezdte a fizioterápiás kezeléseket. A kórház közölte: Kubica állapota stabil, és nincs szükség további beavatkozásokra.

A pilóta február 6-án szenvedett súlyos balesetet egy olaszországi raliversenyen. A Ronde di Andora elnevezésű viadalon, Genova közelében Skoda Fabiájával a cél felé tartott, amikor lecsúszott az útról, s a szalagkorlátnak csapódott, amely gyakorlatilag felnyársalta az autót. A tűzoltók szabadították ki a kocsiból, a navigátor, Jacub Gerber sértetlen maradt. Háromszor is többórás operáción esett át, miután a karja, a kézfeje és a lába is súlyosan megsérült.

Egy múlt pénteken megjelent interjúban ugyanakkor már arról beszélt, hogy mindent el fog követni a mielőbbi felépülésért, s még az idén szeretne visszatérni a Forma-1-be.