Biatlon

Kihirdették a németek világbajnoki keretét

  • VNA

Két olimpiai bajnok, Magdealena Neuner és Michael Greis vezetésével készül a német biatlon válogatott a világbajnokságra.

Szerdán kijelölésre került a március elején sorra kerülő világbajnokságon szereplő német biatlon válogatott kerete. A szövetségi kapitány, Uwe Müssiggang által véglegesített listán hat női és öt férfi versenyző neve szerepel. Nagy meglepetések nincsenek a német csapatban, ahol a vancouveri játékok kétszeres győztese, Magdalena Neuner, valamint a Torinóban három aranyat szerző Michael Greis a vezéralakok. A férfiaknál a Világkupa csapatból egyedül a 32 éves Alexander Wolf maradt ki, aki ebben a szezonban csak egyszer tudott a legjobb 15 között végezni, így nem teljesítette a kiküldetési szintet.

A március 3-13 között az oroszországi Hanti Manszijksz-ban sorra kerülő világbajnokságon ott lesz viszont Sabrina Buchholz a németeknél, aki a vb előtti utolsó versenyen, az egyesült államokbeli Fort Kentben elért nyolcadik helyével biztosította kvótáját. A szezont gyengébben kezdő németek számára kifejezetten jól alakult a Világkupa sorozat két tengerentúli versenye, hiszen Neuner, a nőknél az összetett Világkupát vezető Andrea Henkel és a pályafutása első sikerét arató Arnd Pfeiffer is nyert versenyt.

A német biatlon válogatott vb-kerete:
Tina Bachmann (SG Stahl Schmiedeberg), Sabrina Buchholz (WSV Oberhof 05), Miriam Gössner (SC Garmisch), Andrea Henkel (SV Großbreitenbach), Kathrin Hitzer (SC Gosheim), Magdalena Neuner (SC Wallgau); Andreas Birnbacher (SC Schleching), Daniel Böhm (SC Buntenbock), Michael Greis (SK Nesselwang), Arnd Peiffer (WSV Clausthal-Zellerfeld), Christoph Stephan (WSV Oberhof 05)