Manchester United

Giggs 2012-ig hosszabbított

Ryan Giggs, a klub 37 éves walesi középpályása pénteken egy évvel, 2012. június 30-ig meghosszabbította kontraktusát a Vörös Ördögöknél. A Manchester United ikonja 1991 márciusában debütált Sir Alex Ferguson csapatában, ősszel már a 21(!) idényét kezdi az Old Traffordon.

Fiatalság, bolondság. Még mindig Giggs a legjobb

Giggs azóta rekordot jelentő 862-szer lépett pályára a klub mezében, és 158 gólt szerzett. Eddig 22 aranyat őriz vitrinjében (11 bajnoki, négy FA-kupa, három Ligakupa, két Bajnokok Ligája, egy Európai Szuperkupa, egy Világkupa és egy klubvilágbajnoki elsőség).

"Nincsenek szavaim arra, hogy leírjam, mit jelent a klubnak Ryan Giggs. Fantasztikus játékos, csodálatos ember. Elnyűhetetlen, még mindig a legmagasabb szinten játszik. Tapasztalata létfontosságú a csapatban" - mondta egyik legrégebbi tanítványáról Sir Alex Ferguson.

"Mindent elértem, amire valaha is vágytam. A Manchester Unitedben játszhatok, és olyan szerencsés vagyok, hogy már 20 éve szolgálhatom a csapatot. Nagyon jó érzés, hogy még mindig hozzájárulhatok a klub sikereihez" - adott hangot örömének Giggs, aki a közelmúltban azt nyilatkozta, most már leginkább a játék örömének kíván hódolni. Nos, kijelenthetjük, az örömfoci erdménye, hogy az elmúlt hetekben csapata egyik, többször legjobbja volt a pályán, csak ősz fizimiskáján látszik életkora, lába a húszas éveit idézi.