NBA

A Chicago elkapta a tabellát vezető San Antoniót

Nowitzki 35 ponttal vezette győzelemre a Dallast

Az All Star-hétvége előtti utolsó játéknapon nem bírt a ligát magasan vezető San Antonio a keleti harmadik Chicagóval. A Bullsból Derrick Rose karrierrekordot jelentő 42 pontot dobott. A Dallas a Phoenix otthonában tudott nyerni, utolsó tizennégy meccsüükből tizenharmadszor győztek Nowitzkiék.

Derrick Rose dob kosárra a Chicago-San Antonio NBA-meccsen

Nagy meccset játszott a Chicago és a San Antonio. A Bulls általában akkor tud nyerni idén, ha 90 pont alatt tartja ellenfeleit, és bár ez nem jött össze, mégis mondhatjuk, hogy a védekezésük főszerepet játszott a győzelemben. Legalábbis hatékonyabban takarítottak, mint a Spurs. 49 százalékon tartották a vendégek dobómutatóját, és tizenkettővel több lepattanót is összeszedtek. De persze nem ez volt a legnagyobb különbség, hanem a 42 pontot dobó Derrick Rose. A hátvéd karriercsúcsot ért el csütörtöki teljesítményével, ráadásul az utbbi meccseken mutatott rossz százalékán is jelentősen javított. 28 kísérletéből 18 pontos volt.

Gregg Popovich, a San Antonio vezetőedzője ki is fakadt a meccs után: "Dobtunk 99 pontot, mindezt 49 százalékkal, közte hét hárompontost is szereztünk, azt hihetné az ember, hogy ez elég a győzelemhez. De nem, ő ezt mind semmissé tette."

Az este sztárja viszont finoman szólva sem lihegte túl eddigi legjobb teljesítményét: "Csak azt próbáltam tenni, ami a ma esti győzelemhez kellett. Úgy tűnik, a pontszerzés volt a dolgom."

A nap másik meccsén a Nyugati Főcsoport egyik legjobbja, a Dallas látogatott Phoenixbe. A találkozó legjobbja a 35 pontos Dirk Nowitzki volt, de a Chandler 12 lepattanója, Kidd 12 asszisztja, valamint Terry és Marion padról érkező pontjai is kellettek a Mavericks győzelméhez, hiszen a Sunsból az egész kezdőcsapat 10 pont fölé jutott. Közülük Frye 24 pontos teljesítménye emelkedett ki. A Dallas a legutóbbi tizennégy mérkőzéséből tizenhármat megnyert, és ezzel feljöttek a konferencia második helyére. az viszont egyelőre még nem mondhatjuk, hogy a San Antonio nyakán lihegnének, van még előnye a Spursnek.

NBA, csütörtöki mérkőzések:

Phoenix Suns-Dallas Mavericks 106-112
Chicago Bulls-San Antonio Spurs 109-99