Forma-1

Törölhetik a Bahreini Nagydíjat

  • MTI

A fővárosban zajló rendbontások és az elmúlt napok erőszakos cselekményei miatt törölhetik a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat - mondta csütörtökön Bernie Ecclestone.

"Jövő kedden vagy szerdán döntünk" - közölte az F1 elsőszámú irányítója, aki hozzátette, ha nem csendesül a helyzet, akkor elmarad a bahreini GP.

Ecclestone azt mondta, hogy amennyiben március 13-án nem tudnák lebonyolítani a versenyt a szahíri pályán, akkor a két héttel később esedékes ausztrál GP lesz a nyitó futam, s az év folyamán találnak majd időpontot a Bahreini Nagydíj számára.
A rendbontások következtében elhalasztották az ázsiai GP2-es autós gyorsasági versenysorozat most péntekre és szombatra tervezett futamait is a bahreini Forma-1-es pályán.
Bahrein fővárosában, el-Manámában hétfőn robbant ki a politikai és szociális reformokat követelő síiták tüntetése, amelynek során meghalt két demonstráló. A kormányfő elmozdítására irányuló megmozdulások azóta is tartanak, a rendőrség azonban csütörtökre virradóra feloszlatta a tüntetők sátortáborát, s a beavatkozás során legkevesebb hárman meghaltak, a sebesültek száma pedig több mint kétszáz.