Előzetes

Pályán a magyarok az Európa Ligában

  • DA

Csütörtökön folytatódnak az Európa Liga küzdelmei, 15 találkozót rendeznek a 32 között. Pályára lépnek légiósaink is, Dzsudzsák Balázs a PSV-vel éppen a Lille-hez látogat, a francia élvonal listavezetője a télen szerette volna leigazolni a magyar válogatott szélsőt. Juhász Roland csapata, az Anderlecht az Ajaxot fogadja, Hajnal Tamás a Stuttgarttal a Benficához utazik, míg a téli pihenőn lévő Zenit, Huszti Szabolcs alakulata a svájci Young Boys vendége lesz. A nap rangadója címért a Napoli-Villareal és a Sevilla-Porto össezcsapás van versenyben.

Juhász Roland már szerzett gólt az Európa Ligában

Európa Liga, a legjobb 32 között:
Rubin Kazany (orosz)-Twente (holland) 13:00
Metaliszt Harkiv (ukrán)-Bayer Leverkusen (német) 17:00
Napoli (olasz)-Villarreal (spanyol) 19:00 Tv: Digi Sport
Anderlecht (belga)-Ajax Amsterdam (holland) 19:00 Tv: Digi Sport (23:45)
Lech Poznan (lengyel)-Braga (portugál) 19:00
Besiktas (török)-Dinamo Kijev (ukrán) 19:00
Benfica (portugál)-VfB Stuttgart (német) 19:00
BATE Boriszov (fehérorosz) - Paris Saint-Germain (francia) 19:00
Glasgow Rangers (skót)-Sporting Lisboa (portugál) 21:05
Sparta Praha (cseh)-FC Liverpool (angol) 21:05
FC Basel (svájci)-Szpartak Moszkva (orosz) 21:05
Young Boys (svájci)-Zenit (orosz) 21:05
PAOK (görög)-CSZKA Szófia (bolgár) 21:05
Sevilla (spanyol)-FC Porto (portugál) 21:05 Tv: Digi Sport
Lille (francia)-PSV Eindhoven (holland) 21:05

Kedden játszották: Arisz (görög) - Manchester City (angol) 0-0

LILLE-PSV
Dzsudzsák Balázsért januárban hivatalos ajánlatot tett a francia éllovas, de klubja ezt visszautasította, Dzsudzsi pedig szerződést hosszabított Eindhovenben. Lille-ben a francia és a holland listavezető csap össze, a PSV az Az Alkmaar elleni 4-0-ás kiütéssel - Dzsudzsák duplázott - a Lille a Toulouse elleni 2-0-val hangolt az összecsapásra. A "szelídek" becenévre is hallgató francia gárdát egyébként sokan a Barcelonához hasonlítják látványos támadófutballja miatt, a hollandok így semmi szelídségre nem számíthatnak a Nord Lille Métropole Stadionban. Ráadásul a Lille december elsején kapott ki utoljára, akkor a Sporting Lisszabon múlta felül 1-0-ra az Európa Ligában, a Ligue 1-ben október 24-óta tart a veretlenség. A PSV vezeti az Eredivisie-t, de árnyaltabb Fred Rutten együttesének képe, az elmúlt öt meccsen (kupa- és bajnoki mérkőzések) három győzelem, két vereség a mérleg.

NAPOLI-VILLAREAL
A bombaformában lévő, a Serie A-ban második Napoli fogadja a spanyol bajnokságban hosszú menetelés után kisebb hullámvölgybe kerülő Villarelt, támadósorában az elmúlt öt meccsén hat gólt vágó Edinson Cavanival. A Villareal sorozatban két bajnokiját elvesztette, ilyenre még nem volt példa az idényben. Igaz, a spanyoloknak is megvan a maga fegyverük, Giuseppe Rossi 12 gólos a szezonban, legutóbbi öt meccsén négy gólt jegyez - látványos mérkőzést várunk.

SEVILLA-PORTO
A Sevilla a közelmúltban kétszer, 2006-ban és 2007-ben megnyerte a sorozat elődjét, az UEFA-kupát, a 16 közé a Dortmund testén át jutott be az andalúz alakulat. A bajnokságban felemás a piros-fehérek mérlege - 5 vereség, három győzelem és két döntetlen az elmúlt 10 meccsen, 8. hely a bajnokságban -, de tipikus "kupacsapatról" lévén szó, nyílt párharcot várunk. A Porto 11(!) pont előnnyel vezeti a portugál bajnokságot, kétszer kaptak ki mindössze a szezonban (egyszer a Ligakupában, egyszer a Portugál Kupában).

SPARTA PRAHA-LIVERPOOL
Nemzetközi színtéren is bemutatkozik Kenny Dalglish, a Vörösök trénere. Együttese ugyan megkezdte a felzárkózást a Premier League-ben, de az Európa Ligában is illene minél tovább helytállnia. Könnyű dolga nincs a kezdőcsapat összeállításánál, Gerrad izomhúzódással küzd, Raúl Meireles vírusfertőzést szedett össze, Luis Suárez már pályára lépett az Ajaxszal a BL-ben, Spearing sem épült fel teljesen. Ellenfele második a még mindig szünetelő cseh bajnokságban.

Az időeltolódás miatt két mérkőzést, a Twente kazanyi vendégjátékát, és a Bayer Leverkusen harkivi fellépését 13, illetve 17 órától rendezik.