Európa Liga

Óriási hajrával egyenlítettek Dzsudzsákék Lille-ben

A Lille a 83. percig 2-0-ra vezetett a Dzsudzsák Balázzsal felálló PSV Eindhoven ellen, de a holland csapat egy perc alatt egyenlíteni tudott.

PSV öröm - Fotó: AFP

A francia és a holland listavezető találkozott az Európa Liga legjobb 32 csapata között. A PSV Eindhovenben Dzsudzsák Balázs természetesen kezdőként kapott szerepet, míg a hazaiaknál három kulcsjátékos, Gervinho, Hazard és Mavuba is csak a padon kapott helyet, tartalékolva a hétvégi francia bajnokira. Már a 6. percben megszerezték a vezetést a vendéglátók, egy szöglet után röviden szabadítottak fel a PSV játékosai, és Gueye pedig a jobb alsó sarokba bombázott (1-0). A 16. percben Dzsudzsák előtt adódott helyzet, de rosszul találta el a labdát döntő helyzetben. Fél óra elteltével Pieters végzett el szabadrúgást, ami Berg elé került, de ő elhibázta a lehetőséget. A 31. percben megduplázta az előnyét a Lille: Debuchy húzott el a jobboldalon, és középre adását De Melo fejelte a vendégek kapujába (2-0). A 36. percben a magyar válogatott szélsője veszélyeztetett, de beadása után felszabadítottak a hazai védők. Négy perccel az első játékrész vége előtt ismét Dzsudzsák középre tekerése okozott gondot, de a hosszún érkező Berg Landreuba lőtt.

A fordulás után nem sokat változott a játék képe, a Lille technikásabb, erősebb csapat benyomását keltette, mint a holland listavezető. Az 50. percben hasonló jelenet játszódott le, mint az eslő gól előtt: egy rövid felszabadítás után Dumont lövése alig kerülte el a kaput. Hét percre rá Frau szerzett labdát, majd egy csel után nem sokkal lőtt a kapu fölé. A PSV edzője a 67. percben kettős cserével próbálta meg felfrissíteni csapatát: Lens és Engelaar helyett Bakkal és Wuytens folytatta a találkozót. Negyedórával a vége előtt ismét a francia csapat előtt adódott lehetőség: Obraniak lövését tolta szögletre Isaksson. A 83. percben szinte a semmiből szépítettek a vendégek: Dzsudzsák szögletét követően Toivonen emelt kapura, a lécről visszapattanó Bouma elé került, aki közelről a kapuba lőtt (1-2). Ezzel új erőt kapott a PSV, és egy percre rá már ki is egyenlítettek, amikor egy ellentámadás után Toivonen indult meg befelé a labdával, majd 17 méterről lövésre szánta el magát, a labda pedig egy védőn megpattanva a jobb alsó sarokba jutott (2-2). A 90. percben Dzsudzsák Balázs eldönthette volna a találkozót, de ígéretes helyzetben a 16-oson belül rosszul döntött, és lövés helyett pontatlanul passzolt. Így maradt a 2-2-es döntetlen, ami jó esélyeket tartogat a hollandoknak az egy hét múlva sorra kerülő visszavágóra.

 

Gulácsi Péter a kispadról figyelte a Liverpool 0-0-s döntetlenjét a Sparta Praha otthonában.

Szintén nem lépett pályára Huszti Szabolcs a Zenitben, amely 2-1-es vereséget szenvedett a svájci Young Boys otthonában.

Lille (francia)–PSV (holland) 2–2

Gólszerző: Gueye (6.), De Melo (31.), Bouma (83.), Toivonen (84.)

FC Basel (svájci)–Szpartak Moszkva (orosz) 2–3

Gólszerző: A. Frei (36.), Streller (41.), ill. Kombarov (61.), Dzjuba (70.), Ananidze (90.)

PAOK (görög)–CSZKA Moszkva (orosz) 0–1

Gólszerző: Necid (29.)

Young Boys (svájci)–Zenit (orosz) 2–1

Gólszerző: Lulic (46.) Mayuka (92.), ill. Lombaerts (20.)

Rangers (skót)–Sporting (portugál) 1–1

Gólszerző: Whittaker (66.), ill. M. Fernández (89.)

Sevilla (spanyol)–Porto (portugál) 1–2

Gólszerző: Kanouté (65.), ill. Rolando (58.), Guarín (85.)

Sparta Praha (cseh)–Liverpool (angol) 0–0