Bajnokok Ligája

Raúl még mindig klasszis - Magath

  • MTI

A Real Madrid egykori támadója nyolc hónap után tért vissza Spanyolországba, és rögtön gólt szerzett a Schalke színeiben a Mestalla stadionban.

Raúl a Valencia ellen - Fotó: AFP

Nagy várakozás előzte meg Spanyolországban Raúlnak a hazalátogatását, így Valenciában is, ahol a Mestalla Stadion 46 ezer nézőjének bánatára éppen a honfitárs szerezte a Schalke egyenlítő gólját, a továbbjutás szempontjából kedvező helyzetbe hozva német klubcsapatát.

A vendéglátók jól kezdtek, sorra-rendre záporoztak a valenciai akciók a Schalke kapujára, amelyet egy ízben sikerült is bevenniük Soldado révén a 17. percben, a győzelem azonban Raúl 63. percben esett találata nyomán elmaradt, s a három hét múlva esedékes visszavágón meglehet éppen ez a bekapott gól okozza majd a spanyol együttes kiesését.

"Raúl megmutatta, hogy még mindig klasszis futballista - dicsérte a 33 éves spanyol légióst Felix Magath, a német együttes vezetőedzője. - Ez volt az első meccse Spanyolországban azóta, hogy eljött onnan, nagy összpontosítással játszott, s mégha nem is ez volt a legjobb meccse a Schalke színeiben, a gólján túlmenően a védekezésből és a támadásszövésből is alaposan kivette a részét."

Raúlnak a kedd esti volt a 71. "eurogólja", ezzel pedig ismét egyedül vezeti az örökranglistát, megelőzve Filippo Inzaghit. Az ex-madridi labdarúgó emellett beállította az olasz Paolo Maldini 139 BL-, illetve BEK-mérkőzésből álló meccsrekordját; a spanyol csatár 132 alkalommal húzta magára a Real Madrid mezét, s eddig 7 ízben lépett pályára a Schalke szerelésében kontinentális kupatalálkozón.