Interjú

Megtisztelő az újpesti szurkolók bizalma - Lázár Bence

  • Antali Martin

Aki egy kicsit is otthon van a magyar labdarúgásban tudhatja, hogy az Újpest helyzete nem túl rózsás, de a szurkolók, és a szakmai stáb is bízik a fiatal keret lendületében. Ilyen közülük Lázár Bence, akinek talán a legnagyobb esélye van az újpesti kezdőcsapatba bekerülni. A '91-es születési csatár jelenleg az Újpest FC ígéretes játékosa. Lázár a hatharom.hu-nak beszélt a félkészülésről, a távozókról, a tavaszi idényről, a kialakuló versenyhelyzetről csatárposzton, és a lila vérű szurkolók elvárásairól is.

Lázár Bence az Újpest fiatal tehetsége.

Fotó: ujpestfc.hu

Hogy érzed, mennyire áll készen az Újpest a Kaposvár elleni szezonnyitóra, hogyan sikerült a felkészülés(ed)?
Úgy érzem, hogy még kell ez az utolsó két edzőmérkőzés (szerdán 14:30-kor a Videoton és szombaton 14:00-kor az FC Kosice ellen játszik az Újpest - a szerk.), hogy összeálljon a csapat, egyébként jó erőben érzem magam is és a csapatot is! Biztos vagyok benne, hogy győzelemmel mutatkozunk be tavasszal, és ez jó játékkal párosul majd!

Az Újpest hívek téged tartanak a tavasz egyik nagy reménységének, de az utóbbi napokban szerződtették Ahjuperát, illetve fehérvári csatárok is érkezhetnek. Mennyi esélyt látsz folyamatos szereplésre?
Nagyon megtisztelő, hogy a szurkolók körében én vagyok a nagy ígéret, és azon leszek minden erőmmel, hogy egyenletes, jó teljesítményt nyújtsak, ha lehetőséget kapok! Ahjupera egyértelműen riválisom, és úgy érzem, egészséges verseny alakulhat ki közöttünk, de azon leszek, hogy én legyek ebben a külön versenyben a győztes.

A hullámzó ősz után mennyire lesz majd képes az Újpest egyenletes játékot produkálni  (ősszel a 11. helyen zárt a csapat)? Szerinted képes lesz az Újpest megfelelni a szurkolók elvárásainak, és megszerzitek legalább a 6. helyet?
Úgy érzem, az első három mérkőzés, melyet hazai pályán vívhatunk meg (a Kaposvár, a Lombard Pápa ellen a kupában és a Siófok ellen - a szerk.), nagyon meghatározó lesz, és abban biztos vagyok, ha ezeken a meccseken győzünk, elérhetjük a 6.helyet is. Természetesen ehhez egyenletes teljesítmény kell majd, de abban biztos vagyok, hogy a csapat minden tagja 100%-ot nyújt majd!

Egy korosztályban játszhattál Simon Krisztiánnal, aki jelenleg a Feyenoord csapatánál szerepel kölcsönben. Hogyan érzed, Simon mennyit fejlődhet holland "túrája" alatt, képes lehet megütni azt a szintet, hogy a Feyenoord akár ki is vásárolja a középpályást?
Nagyon szurkolok Krisztiánnak, mert nagyon nagy dolog és egyben hatalmas kihívás számára a Feyenoord csapata, de úgy érzem, idővel meghatározó tagja lehet a csapatnak, és remélem nyáron végleg szerződtetik a hollandok vagy valamely európai csapat, olyan feltételekkel, amelyekkel ő is és az Újpest is jól jár.

Tisza Tibor rutinos játékosnak számított Újpesten, de ismét kölcsönbe került Belgiumba, s nem tudni, visszatér-e még a Szusza Ferenc Stadion gyepére. Hogyan látod Tibor helyzetét, mi lehetett az oka az újabb légióskodásnak, mi vezethetett a Tisza és Kovács Zoltán közötti állítólagos rossz viszonyhoz?
Tisza távozása egyértelműen veszteség, hiszen egy nagyon kreatív és jó szellemiségű játékos, akit nehét lesz pótolni, de úgy gondolom, hogy senki sem pótolhatatlan. Szerintem sok olyan fiatal játékosunk van, akinek a tehetsége megvan ahhoz, hogy Tisza méltó utódja legyen, és évekig meghatározó szerepet töltsön be az Újpest csapatában.Tisza nagyon jó helyre került, megítélésem szerint a belga bajnokságban alapemberré válhat, és ezt is kivánom neki! Arról, hogy rossz viszony lett volna Kovács Zoltán és Tisza között, nem szeretnék nyilatkozni!