Felkészülési mérkőzés

Lencse győztes gólt szerzett a Videotonban az Újpest ellen

Az Újpest még egygólos előnnyel vonult szünetre a Videoton otthonában, ám a hazai csapat a második játékrészben Nikolics és Lencse góljaival fordítani tudott.

"Az utolsó előkészületi mérkőzés volt ugyan az Újpest elleni, mégsem ez volt a főpróba - mondta a vidi.hu-nak a mérkőzés után a Videoton szakvezetője, dr. Mezey György. - Ma elsősorban a játékosok egyéni formajavulásán és a csapatjáték pontosításán volt a hangsúly, nem pedig az eredményen. Ebből a szempontból nem vagyok elégedett az első félidővel, mert olyan helyezkedési hibákat követtünk el, amelyek a koncentráció hiányából eredtek. A második játékrészben a sok csere nyilván nem adott lehetőséget nagyon egységes futballra, de arra jó volt, hogy a még kevésbé formában lévő játékosok jobban lábra kapjanak. Mindezek mellett viszont, egy másik szempontból nézve, nagyon elégedett vagyok az Újpest elleni mérkőzéssel, mert küzdelmes, jó iramú, kemény csata folyt a pályán egy szervezett csapat ellen. Hangsúlyozom még egyszer, nem az eredmény volt a fontos, de természetesen örülök a győzelemnek, s annak is, hogy végül nem halasztottuk el ezt a mérkőzést, amelyet eredetileg az edzőtáborból való megérkezésünk másnapjára tűztünk ki. Szombaton a Paks elleni Ligakupa mérkőzésre másként állunk majd fel. Az lesz az igazi főpróba, ott már a Vasas elleni bajnoki jegyében játszunk majd."

Videoton–Újpest FC 2-1

Videoton: Bozsovics (Sebők, 46.) – Lázár P. (Izing, 70.), Lipták (Milanovics, 46.), Vaskó, Andjics (Hídvégi, 46.) – Nagy D. (Gosztonyi, 46.), Farkas B. (Polonkai, 46.), Elek (Djordjics, 70.), Sándor Gy. (Szakály, 46.) – Vasziljevics (Lencse, 46.) – Alves (Nikolics, 46.)

Újpest FC: Balajcza – Szokol, Vermes, Takács (Tajthy, 79.), Kiss Z. – Magos (Böőr, 60.), Matos (Egerszegi, 60.), Mitrovics, Balogh B. (Rasztovics, 74.) – Rajczi (Lázár B., 60.), Ahjupera (Sitku, 60.)

Gólszerző: Nikolics (54. – 11-esből), Lencse (86.) ill. Rajczi (22.)