Forma-1

Heildfeldet ültetik Kubica Renault-jába

  • MTI

A német Nick Heidfeld pótolja a Forma-1-es Renault csapatnál a sérült Robert Kubicát a 2011-es szezonban.

A malajziai tulajdonú Lotus sportautógyár által támogatott istálló szerdán közleményben jelentette be, hogy a tapasztalt, 33 éves német pilóta a hátralévő teszteken is részt vesz, majd - a Reuters értesülése szerint az idénynyitón, míg a dpa közlése alapján az egész szezonban - lehetőséget kap a versenyzésre.

Heidfeld a Sauber színeiben a 2010-es Szingapúri Nagydíjon

Kubica legalább három hónapos pihenőre kényszerül, miután február 6-án súlyos balesetet szenvedett egy olaszországi raliversenyen. A 26 éves lengyel a Ronde di Andora elnevezésű viadalon, Genova közelében Skoda Fabiájával a cél felé tartott, amikor lecsúszott az útról, s a szalagkorlátnak csapódott, amely gyakorlatilag felnyársalta az autót. A tűzoltók szabadították ki a kocsiból, a navigátor, Jacub Gerber sértetlen maradt. Az első operáció alkalmával egy héttagú csapat "összerakta" a jobb alkarját és kézfejét, ellátta lábsérülését, majd közel egy napig mesterséges kómában tartották. Kubica azóta a genovai Santa Corona kórházban lábadozik, felépülése hosszú időt vesz majd igénybe.

Heidfeld tavaly szeptemberben a spanyol Pedro de la Rosa helyét vette át a Saubernél, ahol az év végén nem hosszabbították meg a szerződését. A német pilóta korábban versenyzett a BMW-Sauber, a Williams, a Jordan és a Prost istállók színeiben is, eddig 172 Forma-1-es futamon állt rajthoz, 12-szer állhatott dobogóra, ugyanakkor csak egyszer indulhatott az első rajtkockából.

Az idei F1-es szezon március 13-án, Bahreinben kezdődik.