Bajnokok Ligája

Crouch szerint tökéletes eredmény született, Flamini nyerni megy Londonba

A keddi AC Milan-Tottenham Hotspur Bajnokok Ligája találkozó után a főszereplők különbözően ítélik meg a pályán történteket.

Crouch és Gattuso - Fotó: AFP

A keddi AC Milan - Tottenham Hotspur Bajnokok Ligája nyolcaddöntő egyik hőse Peter Crouch volt, aki eldöntötte a találkozó sorsát hajrában lőtt góljával. A győzelem után természetesen elégedett volt az angol válogatott támadója.

Tökéletes eredmény született, elégedettek vagyunk a győzelemmel. Volt néhány gólszerzési lehetőségünk, amiből egyet ki is használtunk. Az első félidőben megleptük a Milant a teljesítményünkkel, a másodikban már jobban játszottak, összességében megérdemelt győzelmet arattunk” - mondta a 30 éves támadó.

A hazaiak szakvezetője természetesen egy kicsit másképp látta a pályán történteket.

"Természetesen az eredmény kíméletlen számunkra. A csapat az első játékrészben nem játszott jól, távol voltunk a labdától, de a szünet után feljavultunk, és három komoly esélyünk is volt a gólszerzésre.  Egy kontratámadás után kaptunk egy gólt, ami a Tottenham egyetlen lehetősége volt a találkozón. A párharc még nem dőlt el, azért utazunk Londonba, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Fontos mérkőzések várnak ránk a bajnokságban, most erre koncentrálunk" - fogalmazott Massimo Allegri.

Az AC Milan kapuját Chritian Abbiati sérülése miatt a 18. perctől a második számú kapus, Marco Amelia védte. A csereként beálló játékos nem hibáztatja Mario Yepest, aki mellett Lennon elszáguldott a Tottenham Hotspur góljánál.

Azzal a céllal utazunk Londonba, hogy továbbjussunk, a White Hart Lane-en is a saját játékunkat akarjuk játszani. Ami a londoniak gólját illeti, Mario megtett mindent, de Lennon nagyon gyors, és át tudta passzolni a labdát Crouchnak, aki belőtte” – tette hozzá az olasz hálóőr.

A Tottenham kapusa, Heurelho Gomes természetesen jóval elégedettebb volt, miután két hihetetlen bravúrt is bemutatott Mario Yepes fejesei után.

Kétszer is jól hárítottam, azt hiszem megérdemelten nyertünk, mert az első játékrészben sokkal jobban játszottunk az ellenfélnél, a másodikban pedig jól védekeztünk. Nem könnyű a San Siróban játszani, de egész mérkőzés alatt maximális koncentrációval játszottunk - jegyezte meg a brazil portás.

A milánóiak középpályása, Mathieu Flamini edzőjéhez hasonlóan csapata második félidőben nyújtott teljesítményét méltatta.

„Jók voltunk a második félidőben, néhány gólhelyzetet kidolgoztunk, de egy ellentámadás után kaptunk egy gólt. Kicsit félénkek voltunk az első félidőben, nem tudtuk játszani a saját játékunkat. Nagyon optimista vagyok, nyerni megyünk Londonba, mindent megteszünk ezért. Pozitívnak kell lennünk, mert a gólt a legjobb pillanatainkban kaptuk. A Corlukával szembeni becsúszásom kemény volt, de a labdát találtam el. A találkozót követően bementem az ellenfél öltözőjébe, és megkérdeztem, hogy van. Remélem semmi komoly baja nem esett” - mondta a francia játékos, akinek a kőkemény becsúszása után a horvát játékost le is kellett cserélni.