Felkészülési mérkőzés

Utolsó törökországi meccsén kikapott a Debrecen

Az első félidő döntetlennel zárult, a folytatásban jobb volt a Horsens

Jó első játékrész után vereséget szenvedett a DVSC a dán Horsenstől a törökországi Belekben rendezett felkészülési mérkőzésen. A szünetig felváltva forogtak veszélyben a kapuk, Farkas is ebben az időszakban talált be, de a fordulás után már jobb és pontosabb volt az északi ellenfél.

DVSC-címerA dvsc.hu tudósítása szerint aktívabban kezdte a találkozót a Debrecen. Előbb Salami lőtt fölé Balajti bal oldali elfutása után, majd nem sokkal később Farkas 15 méterről megszerezte a vezetést. (1-0)

Ezt követően ébredt csak a Horsens, amely először egy védelmi hiba után tudott veszélyeztetni. Az egyenlítő góljuk a 24. percben érkezett, amikor Novakovics nem tudott elég messzire öklözni egy beadást, és a kipattanóból Nohr a kapuba talált. (1-1)

Az első félidő hajrájában már fölénybe kerültek a dánok, de a debreceni kapus többször is szépen hárított.

A fordulás uán viszont már nem volt esélye az egyedül kilépő Spelmannal szemben, aki precízen be is fejezte a támadást. (1-2)

A DVSC nem tudott rést találni ellenfele védelmén a folytatásban, sőt, a 72. percben újra a Horsens talált be. A bal oldalon vezettek akciót, a beadásból pedig Farran növelte csapata előnyét. (1-3)

A hajrában Coulibaly még egyszer helyzetbe került, de újabb gólt nem tudott szerezni a Loki, így utolsó törökországi felkészülési mérkőzésén vereséget szenvedett.

Felkészülési mérkőzés:

Debrecen-Horsens 1-3 (1-1)
gólszerző: Farkas (5.) illetve Nohr (24.), Spelmann (51.), Farran (72.)

Debrecen: Novakovics – Dombi (Czvitkovics, 46.), Komlósi, Simac (Mijadinoszki, 46.), Nikolov – Bódi, Varga, Illés (Fodor, 46.), Balajti (Coulibaly, 46.)– Farkas, Salami (Ramos, 46.)