Férfi Kosárlabda NB I

Pénzügyi válság a Zalakerámia-ZTE-nél, a játékosok távozhatnak

  • MTI

Súlyos anyagi gondjai miatt a címvédő Zalakerámia-ZTE férfi kosárlabdacsapatának vezetői egyetlen játékosuk távozása elé sem gördítenek akadályt a pénteken lejáró átigazolási időszakban. A bajnokságtól ugyanakkor nem lépnek vissza.

A klub keddi közleményben jelzi, hogy az elöljárók minden erőfeszítésük ellenére sem tudták az anyagi problémákat megoldani, így a játékosoknak és az edzőknek sem tudnak pénzügyi garanciát nyújtani arra, hogy a feléjük fennálló tartozásaikat érdemi mértékben csökkenteni tudnák.

A klubvezetők etikai okokból ezért úgy döntöttek, hogy ugyan senki szerződését nem kívánják felbontani, de nem gördítenek akadályt az érintettek távozása elé. "Sajnálom a klub döntését, tudom, hogy valamennyi játékosnak fel lett ajánlva a szerződésbontás, mi edzőtársaimmal, Patonay Imrével és Gáspár Lászlóval úgy döntöttünk, hogy a szezon végéig mindenképpen maradunk és becsülettel megpróbáljuk lejátszani a csapattal a szezont" - nyilatkozta az MTI-nek Völgyi Péter vezetőedző.

A közlemény kiemeli, hogy a mostani döntéssel az eredményesség helyett a pénzügyi stabilizációt helyezik előtérbe, s a ZTE vezetése továbbra is tárgyal lehetséges új támogatók bevonásáról, hogy stabilizálni tudja az egyesület anyagi helyzetét. A ZTE jelenleg az ötödik a bajnokságban.