Bajnokok Ligája

Különleges mérkőzés vár rám - Raúl

Raúl González nagyon szoros párharcra készül a Valencia ellen, de úgy érzi, ha 180 percig maximálisan koncentrálnak, elérhetik a céljukat.

Raúl sajtótájékoztatón - Fotó: AFP

Raúl González nyolc hónap után tér vissza Spanyolországba, ezúttal a Schalke 04 mezében a Valencia ellenfeleként a Bajnokok Ligájában. A 102-szeres spanyol válogatott játékos természetesen több szempontból is érdekes mérkőzésre számít kedd este a Mestallában.

„Különleges mérkőzés vár rám. Nyolc hónapja ez az első alkalom, hogy pályára lépek Spanyolországban. Az emberek szeretettel vettek körül, amikor megérkeztem, ezt köszönöm nekik. A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza mindig különleges, alig várom, hogy elkezdődjön a mérkőzés, remélem sikerül jó eredményt elérnünk. Azért jöttem, hogy egy nagy meccset játsszunk a Mestallában, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni. Igaz, hogy én ebben a stadionban eredményes szoktam lenni, de a döntetlen is megfelelő lenne most. Ki kell használnunk az erősségeinket, 180 percig maximálisan kell koncentrálnunk, így el tudjuk érni a célunkat” – mondta a 33 éves támadó.

Raúl különösen dicsérte Roberto Soldadót, a Valencia támadóját, akivel annak idején a Real Madridban játszottak együtt.

„Ő egy remek csatár, már bebizonyította, hogy képes kiugró teljesítményre. A Valencia egyik legfontosabb játékosa, minden jót kívánok neki a bajnokságban, és ezen a két meccsen gólképtelenséget. Láttunk videókat, tudjuk mik a Valencia erősségei, magas színvonalon és nagy önbizalommal játszanak. Remek edzőjük van, aki szigorú és következetes. Mivel hazai környezetben lépnek pályára, úgy gondolom két csatárral fognak felállni, és megpróbálnak győzelemre játszani. Itt és Németországban is nehéz mérkőzés előtt állnak, azt hiszem szoros párharc lesz” – jósolt a Real Madrid egykori legendás csatára.

A 2010-ben a Schalkéhoz szerződő spanyol futballistát arról is faggatták, hogy milyen különbségeket lát a német és a spanyol bajnokság között.

„Van különbség a Bundesliga és a La Liga között, Németországban mindenki megverhet mindenkit, a fizikai párharcokon van a hangsúly. Remekül érzem magam a Schalkénál, élvezem a játékot. Fantasztikus mérkőzéseket játsszunk, a stadionokban kiváló hangulat uralkodik, sok tapasztalatot tudok gyűjteni. Más metódusok alapján élik és játsszák a futballt. Remélem még két évig, vagy tovább itt maradhatok” – bizakodott a Schalke 04 színeiben eddig tíz gólt szerző játékos.

Raúl gólja a Valencia ellen a 2000-es BL-döntőben