Forma-1

Ellentmondásos hírek érkeznek Kubicáról, a Renault szerint gyógyul

  • MTI

Barátnője szerint romlott Robert Kubica, a Forma-1-es Renault istálló lengyel pilótájának állapota, a genovai Santa Corona kórház közleményében azonban az áll, hogy jól halad a versenyző felépülése.

Edyta Witas, a 26 éves pilóta párja a TVN24 lengyel televíziós csatornának adott hétfői nyilatkozatában úgy fogalmazott, Kubica "fizikai és pszichológiai állapota is rosszabb lett", s várhatóan szerdáig ismét az intenzív osztályon kezelik majd.

A genovai klinika délutáni közleménye szerint a pilóta a következő két napot valóban az intenzíven tölti majd, egészségi állapotát azonban az orvosok jónak tartják. Az ivg.it olasz internetes oldal arról írt, hogy Kubica éjszakája nyugodt volt, felépülése pedig jól halad. A weboldal információi szerint hétfőn azért vitték ismét az intenzívre, hogy - a terveknek megfelelően - további vizsgálatokat végezzenek el.

"A következő néhány napban az intenzív osztályon marad, hogy az utolsó műtét előtt már ne érje környezetváltozás - áll a Renault istálló hétfő délutáni közleményében. - A pilóta jó általános állapota azt jelenti, hogy a könyökoperációra a terveknek megfelelően szerdán sort kerítenek."

A versenyzőt várhatóan szerdán ismét megoperálják, miután múlt pénteken sikeresen átesett a második beavatkozáson, amelynek során egy olasz orvoscsoport kilenc óráig műtötte a jobb lábát, valamint a bal könyökét és vállát.

Kubica február 6-án szenvedett súlyos balesetet egy olaszországi raliversenyen. A Ronde di Andora elnevezésű viadalon, Genova közelében Skoda Fabiájával a nap első gyorsaságiján lecsúszott az útról, s a szalagkorlátnak csapódott, amely gyakorlatilag felnyársalta az autót. A tűzoltók szabadították ki a kocsiból, a navigátor, Jacub Gerber sértetlen maradt. Az első operáció alkalmával egy héttagú csapat "összerakta" a jobb alkarját és kézfejét, ellátta lábsérülését, majd hétfő délelőttig mesterséges kómában tartották.

Kubica egy múlt pénteken megjelent interjúban már arról beszélt, hogy mindent el fog követni a mielőbbi felépülésért, s még az idén szeretne visszatérni a Forma-1-be.