Légiósaink

Dzsudzsák a meccs embere volt, Waltner győztes gólt szerzett

Kovács Péter pontott mentett a Lierse-nek

A holland PSV-ben játszó Dzsudzsák Balázs számára sikerült a legjobban az elmúlt hétvége. Csapata 4-0-s győzelme alkalmával kétszer is a kapuba talált, és a meccs legjobbjának választották. Waltner Róbert a Mattersburgot segítette győzelemhez, csakúgy mint Stieber Zoltán az Aachent. Előbbi a győztes találatot szerezte, utóbbi gólpasszt adott. Kovács Péter csereként mentett pontot a Lierse-nek, míg Kovács János az angol negyedosztályban volt eredményes.

Waltner Róbert gólöröme a Mattersburgban a Linz ellen

ANGLIA

A Premier League-ben két fiatal kapusunk, a liverpooli Gulácsi Péter és a boltoni Bogdán Ádám is a kispadon nézte végig csapata mérkőzését, míg Kurucz Péter sérülés miatt továbbra is hiányzik a West Ham keretéből. A Vörösök hazai pályán 1-1-et játszottak a Wigannel, a Bolton 2-0-ra legyőzte az Evertont, a Kalapácsosok pedig 1-0-ra kikaptak a Birmingham Citytől. Gera Zoltán csapata, a Fulham hétfőn este fogadja a Chelsea-t a 27. forduló zárómérkőzésén.

A másodosztályban Fülöp Márton és Priskin Tamás is kezdő volt az Ipswichben, amely idegenben ért el 1-1-es döntetlent a Barnsley ellen. A hálóőr természetesen végig védett, míg a csatárt a 74. percben, 0-0-s állásnál cserélte le Paul Jewell. A Cardiffban Gyepes Gábor a kispadon kapott helyet, és nem cserélték be a Scunthorpe elleni 1-0-ra megnyert találkozón. Buzsáky Ákos, a Queens Park Rangers játékosa térdsérüléséből lábadozik, együttese 1-1-re végzett a Nottinghammel.

A negyedosztályú Herefordban játszó Kovács János csapata második gólját szerezte az 51. percben a Cheltenham ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen.

SPANYOLORSZÁG

A La Ligában mindkét légiósunk csapata vereséget szenvedett. Pintér Ádámot ismét nem nevezték a Zaragozába, amely a Herculestől kapott ki idegenben 2-1-re, Vadócz Krisztiánt pedig a 82. percben cserélték be az Osasunába, amely ekkor 1-0-s hátrányban volt a Real Sociedad otthonában. Az eredmény nem változott, a vereséggel pedig Vadóczék visszacsúsztak a kiesőzónába, az edzőjüket, José Antonio Camachót ezért hétfőn reggel menesztették az állásából.

NÉMETORSZÁG

Az elsőosztályban Hajnal Tamás kezdett a Stuttgartban, és az ő szöglete után szépített Funk egy átlövéssel a Nürnberg ellen 2-0-s hátrány után. A gól azonban szépségtapasznak volt jó, végül 4-1-es vereséget szenvedtek a Svábok, akiknél Hajnalt a 72. percben cserélték le.

Stuttgart-Nürnberg

Szalai Ádám együttese a kettős térdszalagszakadása utáni második műtétjére váró csatár nélkül simán kikapott Kölnben. A kiesés ellen harcoló csapatban Podolski és Novakovic is duplázott, míg a Mainzból csak Allagui és Sliskovic volt eredményes, így 4-2-es vereséget szenvedtek.

A másodosztályban Stieber Zoltán győzelmet ünnepelhetett az Aachennel, és már sokadszor volt tevékeny részese együttese diadalának. 1-1-es állásnál a magyar csatár ívelt nagyszerűen Auer fejére, aki megszerezte a győztes gólt a Frankfurt ellen.

Aachen - Frankfurt

Torghelle Sándor csereként lépett pályára a Düsseldorfban a 86. percben, amikorra már kialakult a csapata győzelmét jelentő 3-1-es végeredmény az Ingolstadt ellen. Az 1860 München, Király Gábor együttese hétfőn este lép pályára az Aue vendégeként.

OLASZORSZÁG

A Serie A-ban sajnos egyetlen magyar játékos sem lépett pályára. Vass Ádámot nem is nevezték a Bresciába a Lazio ellen 2-0-ra elvesztett találkozóra. Rudolf Gergely a padról nézte végig a Bari gólnélküli döntetlenjét az őt a sereghajtónak kölcsönadó Genoa ellen, csakúgy mint Koman Vladimir és Laczkó Zsolt a Sampdoria 3-1-es győzelmét a Bologna ellen.

A másodosztályban Feczesin Róbert végigjátszotta az Ascoli mérkőzését, de kikaptak 1-0-ra az Empolitól. Kovácsik Ádám a kispadon kapott helyet, de nem cserélték be a Regginába, amely 2-1-re nyert Modenában. Filkor Attilát ezúttal sem nevezték a Padovában 1-0-ra nyerő Triestinába.

HOLLANDIA

A PSV fölényes, 4-0-s győzelmet aratott az Alkmaar felett. Dzsudzsák Balázs két fantasztikus távoli lövésből szerzett góllal járult hozzá az eindhoveniek diadalához, ami után a mérkőzés legjobbjának is megválasztották.

Dzsudzsák góljai a PSV-ben

A Den Haag ellen 3-0-ra kikapó Venlóban Tóth Balázs sárgalapjai miatt nem játszhatott. A Bredában Horváth Gábor kezdő volt, és a 86. percben lecserélték, míg Fehér Csaba végig a kispadon ült a Heerenveen elleni 2-0-s vereség alkalmával. A Rodában Bodor Boldizsár az első félidőt végigjátszotta, a szünetben azonban lecserélték az Ajax ellen. A meccs vége 2-2-s döntetlen lett. Babos Gábor továbbra is a kispadra szorult a Nijmegenben, amely 2-0-ra verte az Excelsiort. A találkozón a magyar kapus csapattársának arcát durván megtaposták.

BELGIUM

Juhász Roland végig a pályán volt az Anderlechtben, amely hazai pályán 1-0-ra nyert a Cercle Bruges ellen. Tisza Tibor csereként az 59. percben állt be az 1–1-es döntetlent játszó Sint-Truidenbe. Kovács Péter szintén csere volt, ő a 77. percben szállt be 1–2-es állásnál a Lierse-be, és a 89. percben ő mentett pontot a hazaiaknak a Germinal Beerschot ellen. A meccs összefoglalóját itt nézheted meg, Kovács gólja 6:50-től látható. A Genk - amelyben Tőzsér Dániel végig pályán volt, Köteles László viszont nem kapott szerepet - 2-0-ra győzött idegenben a Standard Liege ellen.

AUSZTRIA

A Mattersburg az idén másodszor eredményes, Waltner Róbert fejesgóljával győzte le idegenben 1-0-ra a Linzet.

Waltner találata

GÖRÖGORSZÁG

Kiss Zoltán végigjátszotta a vandégcsapatban a Kerkyra-Panszerraikosz mérkőzést, amelyet a hazaiak nyertek 3-0-ra. Szélesi Zoltán szintén végig pályán volt a Voloszban, 2-1-re nyertek a Larissza otthonában. Németh Krisztián a cserepadról nézte végig a meccset. Az Arisz ellen 2-1-re nyerő Olimpiakoszba nem nevezték Megyeri Balázst.