Forma-1

Csak az idény végén dől el, ki az elsőszámú pilóta - Massa

  • MTI

Felipe Massa, a Forma-1-es Ferrari versenyzője szerint az olasz istálló csak az idény végén dönti el, hogy Fernando Alonso, vagy ő lesz az elsőszámú pilóta a csapatnál.

Felipe Massa - Fotó: AFP

"Ha már a szezon elején megtennék ezt, akkor azt is kinyilvánítanánk, hogy a másiknak nincs esélye arra, hogy megszerezze a végső győzelmet" - fogalmazott Massa a La Stampa című olasz napilapnak adott terjedelmes interjújában.

A brazil autóversenyző elégedett volt a múlt heti jerezi tesztek eredményeivel, de gyorsan hozzátette, hogy ezekből "fölösleges" volna bármilyen messzemenő következtetést levonni.

"Azt hiszem, izgalmas és jó vb lesz és a Pirelli-gumik is megfelelőek lesznek, mert jobban alkalmazkodnak a pilóták vezetési stílusához" - állította Massa.

Csapattársa, a spanyol Alonso a korábban használt Bridgestone-köpenyeket kedvelte, és egyelőre nem nyerte el túlzottan a tetszését az új gumi.

A tavalyi gyengébb eredményeivel kapcsolatban Massa elismerte a hibáit, de az idén már képesnek tartja magát arra, hogy futamokat nyerjen, s akár a bajnoki címet is megszerezze.
A dél-amerikai autóversenyző kitért a lengyel Robert Kubica (Renault) ralibalesetére is, amely a 2009-es Magyar Nagydíjon történt balesetét juttatta az eszébe.

"Van gyakorlatom abban, hogy érezzem, tudjam, mi történt, s mindez mit jelent. Azt kívánom, hogy mint ember és mint pilóta is teljesen gyógyuljon fel!"

Massa a mogyoródi időmérő edzésen szenvedett súlyos fejsérülést, miután fejen találta a szintén brazil Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó.