Serie A

Megerőltetés nélkül győzte le a Lazio a Bresciát - videó

Három gyors góllal, de magyarjai nélkül nyert a Sampdoria

Kisebb izgalmak mellett könnyedén győzött a Lazio Bresciában a Serie A 25. fordulójában. A vezetést Gonzalez szerezte meg, majd Kozak tette biztossá a győzelmet. A Sampdoria három gyors góljának köszönhetően nyert a Bologna ellen. A Bari és a Genoa nem bírtak egymással. Egyik magyar játékos sem kapott lehetőséget vasárnap délután az olasz elsőosztályban.

Kicsit lassan lendültek játékba a csapatok Bresciában, főleg a hazaiak, akiknél Vass Ádámot nem nevezték a mérkőzésre. A Lazio már az első negyedóra végén felvette a ritmust, a 18. percben meg is szerezték a vezetést. Lichtsteiner jött fel a jobbszélen, és tökéletesen adta be a labdát Gonzáleznek, aki az ötös rövid oldali sarkáról bólintott a kapuba. (0-1)

Gonzalez gólöröme a Lazióban a Brescia ellen

A hazai védők még mindig szunyókáltak, így Gonzalez kiléphetett a 28. percben, de Arcari remekül védte a tizenöt méterről leadott lövését. Aztán belekezdett a Brescia is, bő félóra után több helyzetük is volt. Előbb Muslerának kellett ujjheggyel belepiszkálni egy beadásba, hogy megakadályozzon egy helyzetet, majd közvetlenül ezután Eder került furcsa körülmények között a földre a Lazio tizenhatosán belül, de a játékvezető nem fújt semmit.

Még az első félidőben Kone jutott fejelési lehetőséghez, de erőt nem tudott beleadni, így Muslera könnyedén tolta a kapu fölé a labdát.

A fordulás után megint Eder került helyzetbe, de az utolsó pillanatban menteni tudtak a védők. Összességében sokkal támadóbban léptek fel a hazaiak, mint az első játékrészben, de hiába erőlködtek, megint a Lazio szerzett gólt. Egy 58. percben elvégzett szöglet után Kozak simán túlugrotta a forgolódó Zebinát, és a hálóba bólintott. (0-2)

A Brescia játékosai ezután inkább csak szenvedtek, mint hogy valódi veszélyt jelentettek volna a vendégek kapujára. Sőt, egy újabb nagy lehetőség adódott Zarate előtt a hajrá kezdetén, miután Lanzafame az ötösről próbált hazaadni két Lazio-csatár között, akik el is csenték a labdát. Szerencséjére Arcari nagy bravúrral védeni tudott.

A Sampdoria gőzmozdonyként gázolta le a Bolognát a meccsük első negyedórájában. A 8. percben Palombo végzett el szabadrúgást a tizenhatos közelében, a sorfal tagjai pedig előzékenyen szétugrottak, így Vivianónak esélye sem volt hárítani. (1-0) Joggal üvöltözött a csapattársaival, de pár perc múlva ő is ajándékozott egy gólt a hazaiaknak. Egy szöglet után tétován lépett ki a beívelt labdára, így az eljuthatott Gastaldellóig, aki szépen fejelte vissza a hosszúba a játékszert a már vert helyzetben lévő hálóőr mellett. (2-0)

Még csak a 15. percben jártunk, amikor már 3-0 volt az állás. Maccarone lépett ki egyedül, szépen húzta el Viviano mellett a labdát, majd az üres kapuba passzolt. Gyakorlatilag eldőlt a meccs, és ez rányomta a bélyegét a játékra is. A hazaiak a védekezésre koncentráltak, a Bologna pedig nem tudott mit kezdeni a helyzettel.

Aztán a 65. percben felcsillant egy kisebb reménysugár a számukra, amikor Paponi szép labdaátvétel után szerencsével szépített - a lövése után a labda a védőről átpattant Curci felett -, de többször nem tudtak betalálni. Január 9. után először nyert tehát a Sampdoria. Azóta öt bajnokin egy pontot szereztek, illetve a kupában tizenegyesekkel verték az Udinesét, majd a Milantól kikaptak. Koman Vladimir és Laczkó Zsolt egyaránt a kispadon kapott csak helyet a mai meccsen.

Csakúgy mint Rudolf Gergely a Bariban, amely nélküle ért el 0-0-s döntetlent a szerdán Azerbajdzsánnak gólt lövő csatárt mostani csapatához kölcsönadó Genoa ellen.

Serie A, 25. forduló:

Bari-Genoa 0-0

Brescia-Lazio 0-2 (0-1)
gólszerző: Gonzalez (17.), Kozak (58.)

Cagliari-Chievo 4-1 (3-0)
gólszerző: Conti (18.), Canini (29.), Nene (43., 71.), illetve Thereau (84.)

Catania-Lecce 3-2 (1-0)
gólszerző: Silvestre (45.), Lodi (80., 85.), illetve Jeda (56.), Munari (61.)

Cesena-Udinese 0-3 (0-1)
gólszerző: Di Natale (41., 75.), Inler (69.)

Sampdoria-Bologna 3-1 (3-0)
gólszerző: Palombo (8.), Gastaldello (11.), Maccarone (15.), illetve Paponi (65.)

Korábban játszották:
Palermo-Fiorentina 2-4 (1-1)
gólszerző: Pastore (7.), Nocerino (48.), illetve Gilardino (36.), Camporese (70.), Bovo (78., öngól), Montolivo (88.)

Szombaton játszották:
AS Roma-Napoli 0-2 (0-0)
gólszerző: Cavani (50., 83., az elsőt 11-esből)

AC Milan-Parma 4-0 (2-0)
gólszerző: Seedorf (8.), Cassano (17.), Robinho (61., 65.)

Később rendezik:
Juventus-Internazionale 20:45