Női kézilabda BL

Második mérkőzését is megnyerte a Győr

  • MTI
megosztom

A Győri Audi ETO KC második középdöntős mérkőzését is megnyerte a női kézilabda Bajnokok Ligájában: Konkoly Csaba együttese vasárnap hazai környezetben a német HC Leipzig ellen győzött.

Pálinger védései is kellettek a sikerhez

Középdöntő, 2 csoport, 2. forduló:
Győri Audi ETO KC-HC Leipzig (német) 25-20 (11-8)
Magyar gólszerzők: Spiridon 6, Bradeanu 4, Görbicz 4/3, Amorim, Vérten, Mraviková, Gros 2-2, Kovacsics 2/1, Orbán 1.

A két csapat tavaly is összekerült egymással a sorozatban, akkor mindkét alkalommal  a győriek diadalmaskodtak, és most is ők voltak a találkozó esélyesei.

Konkoly Csaba együttese főként védekezésben kezdett kiválóan, a németek az első negyed órában mindössze háromszor tudták mattolni Pálingert, ráadásul a válogatott kapusnak nem is kellett hatalmas bravúrokat bemutatnia (5-3). Ezzel szemben támadásban sokat hibázott a magyar bajnok, így a félidőben "csak" három góllal vezetett (11-8).

A fordulást követően alig négy perc elteltével egyenlített a lipcsei alakulat, ám két Haraldsen-védés után felébredt a magyar csapat és újra a kezébe vette az irányítást. A Győr nem tudott jelentősen ellépni, Mayer kiállítása alatt pedig újfent szorossá tette a mérkőzést a vendégcsapat (16-15).

Tíz perccel a vége előtt háromgólos előnyre tett szert a Győr, ekkor már úgy tűnt, a lipcseiek elkészültek erejükkel, ennek ellenére becsülettel küzdöttek az utolsó pillanatig, ám a magyar együttes végül, ha nehezen is, de begyűjtötte a két pontot (25-20). A Győr jövő szombaton a Larvik vendégeként folytatja szereplését a BL-ben.

A csoport másik mérkőzésén, szombaton:

Larvik (norvég)-Dinamo Volgograd (orosz) 41-20 (24-9)

A csoport állása:

1. Larvik 4 pont (67-44)
2. Győri Audi ETO KC 4 (51-44)
3. HC Leipzig 0 (44-51
4. Dinamo Volgograd 0 (44-67)

megosztom