La Liga

Az egész mérkőzésen emberhátrányban játszva nyert a Real Madrid

  • DA

A teljes mérkőzésen át emberhátrányban játszó Real Madrid 1-0-ra győzött az Espanyol otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén. Iker Casillas már 90 másodperc után kiállíttatta magát Callejón elkaszálása miatt, de Antonio Adán nem vallott szégyent a helyén, a szorosnak tűnő győzelem pedig könnyen lehetett volna akár három-négygólos is, de Adebayor sorra puskázta el a helyzeteket. A Real ezzel két pontot hozott a szombat este Gijónban botló Barcelonán, és öt pontra közelítette meg katalán riválisát.

Primera División, 23. forduló:
Espanyol-Real Madrid Barcelona 0-1 (0-1)
Cornella El Prat Stadion. Vezette: Matéu Lahoz.

ESPANYOL: Kaméni - J. López, Amat, Galán, Chica (Fonte, 81.) - Luís García (Jesús Dátolo, 58.), Baena, Verdú, Márquez, Callejón - Sergio García (Vázquez, 76.). Cserepad: C. Álvarez, Forlín, V. Álvarez, Rui Fonte, Duscher, Dátolo, Álvaro. Vezetőedző: Mauricio Pochettino.
REAL MADRID: Casillas - Arbeola, Pepe, Carvalho, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Di María (Adán, 4.), Özil (Lass, 78.), Ronaldo - Adebayor (S. Ramos, 87.). Cserepad: Adán, Albiol, Ramos, Lass, Granero, Kaká, Benzema. Vezetőedző: José Mourinho.
Gólszerző: Marcelo (24.). Kiállítva: Casillas (2., Real Madrid)
Sárga lap: Chica (50.), Amat (52.), illetve Xabi Alonso (20.), Carvalho (66.).

Váratlan közjátékkal kezdődött a találkozó, Iker Casillast, a Real csapatkapitányát és kapusát 90 (!) másodperc után kiállították: a kifutó portás a tizenhatosnál Callejónnal ütközött, és kitartott lába eltalálta a nagy halált előadó támadót, de talán túl szigorú volt Lahoz bíró ítélete. José Mourinho Ángel di Mariát hozta le a mezőnyjátékosok közül, érkezett Antonio Adán, aki mindössze másodszor állt a királyiak kapujába tétmérkőzésen.

Casillas kiállítása:

Casillas gyorsan elhagyta a pályát

A kiállítás meglepő módon mintha az Espanyolt zavarta volna meg, a Real játékán nem érződött az emberhátrány, a vendégek irányították a játékot, jóval több helyzetet dolgoztak ki. A másik oldalon Luís Garcia és Sergio García tornáztatta meg Adánt.

A vezetést aztán a látottak alapján megérdemelten szerezte meg a Real Madrid: a 24. percben Ronaldo passzolt a jobb oldalon felfutó Marcelo elé, a brazil védő éles szögből lőtte ki a rövid sarkot (0-1). Ez volt a brazil válogatott első szezonbeli gólja.

A félidő hátralévő részében is a Real diktálta a tempót, Adebayor pedig több nagy lehetőséget is elpuskázott. Xabi Alonso viszont a tűzzel játszott, már a 20. percben besárgult, de ezután is több szabálytalan megmozdulása volt. Az eredmény a félidőig már nem változott, vendégelőnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

Szünet után sem tudott újítani az Espanyol, ötlettelenül, koncepció nélkül futballozott Mauricio Pochettino gárdája. A tréner aztán az 57. percben újított cserével, Jesús Dátolo váltotta Luís Garciát, de az argentin középpályás sem tudott színt vinni a fehér-kékek játékába. Az 53. percben Ronaldo veszélyeztetett szabadrúgásból, de Kaméni kapus hárított.

Az utolsó félórában kissé felpörgött a hazai csapat, de a Real védelme állta a rohamokat, és a fiatal Adán is remekelt a kapuban. A 74. percben Callejón került ziccerbe, de a háló helyett keresztben elgurította a labdát. Az utolsó negyedórában pedig megduplázhatta, sőt megsokszorozhatta volna előnyét a nagyobb fokozatra kapcsoló vendégcsapat, de Adebayor elhibázta a helyzeteket, illetve dícséret illeti a bravúrosan védő Carlos Kaménit is. Mourinho nem akart kockáztatni, a hajrára beküldte Sergio Ramost és Lassana Diarrát is védekezni. Ronaldo is próbálkozott, de ezúttal meg kellett elégednie rúgott gól nélkül. Ezt aligha bánja a portugál csillag, hiszen csapata hősies, megérdemelt győzelmet aratott 10 emberrel az Espanyol otthonában.