Cselgáncs Hungária Kupa

Nem küzdött meg egymással a két Ungvári a döntőben

  • MTI

A 73 kg-os Ungvári Attila arany-, testvére, Miklós pedig ezüstérmet szerzett szombaton a 46. cselgáncs férfi Hungária Kupán, amely az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat budapesti állomása.

Ungvári Attila és Ungvári Miklós a Hungária Kupa eredményhirdetésekor - Fotó: MTI

A két fivér nem küzdött meg egymással a súlycsoport döntőjében, mivel Miklós - sérülésre hivatkozva - visszalépett. Attila - becenevén Karvaly - egyedül ment ki a tatamira, míg Miklós a szőnyeg szélén állva jelezte, hogy nem vállalja a mérkőzést.

A korábban kétszeres győztes idősebbik testvér már a csütörtöki sajtótájékoztatón jelezte, hogy csak a fárasztó fogyasztás elkerülése végett indul el 66 helyett 73 kg-ban, így mivel neki nem "kell" a pont, "főállású" 73 kg-os fivérének viszont annál inkább, nem fog meccselni testvérével.

"Nem egyszerű érzések vannak bennem - nyilatkozta a győztes Attila az MTI-nek. - Az elődöntő után összedugtuk a fejünket, és megbeszéltük, hogy mit lehetne tenni. A genfi egyezség az lett, hogy Miki sérülésre hivatkozva leadja a mérkőzést nekem."

Edzőjük, Bíró Tamás annyit mondott a kulisszatitkokról, hogy a finálé előtt egyeztettek az EJU főbírójával, és abban állapodtak meg, hogy a sérülés a legelfogadhatóbb indok. Ungvári Attila győzelme 2005 óta az első hazai férfi siker a Hungária Kupán, amelyen a férfi és női eredményeket együtt véve, a szombati volt a 17. magyar elsőség.

A magyarok tehát egy arany- és egy ezüstéremmel zárták a nyitónapot, vasárnap további 16 hazai dzsúdós lép tatamira a Körcsarnokban.