Férfi vízilabda ob I

Az Eger öt góllal verte a Szegedet

  • MTI
megosztom

A magyar vízilabda jelenlegi két legfőbb vidéki fellegvára, az Eger és a Szeged szombat esti rangadóját  a Vodafone férfi ob I-ben a hevesiek nyerték öt góllal.

A szombati játéknap előtt az élen álló Eger, az ob I egyetlen veretlen csapata és a harmadik helyet elfoglaló, csupán egy vesztes meccset számláló Szeged összecsapásán a hazaiak szereztek vezetést, majd húztak el 2-0-ra azzal együtt is, hogy a hazaiak háromszoros olimpiai bajnokának, Biros Péternek az ötméteresét Baksa László kivédte. Sőt a hibáját gyorsan javító Biros révén 3-0-ra lépett el Gerendás György legénysége. A Szeged minden lehetőségét eltékozolta, olyannyira, hogy nyolc perc után 4-0-t mutatott az eredményjelző tábla.

A vidéki pólós csúcstalálkozónak minősülő meccs folytatására sem tudták összeszedni magukat a Tisza-partiak, az ötkarikás aranyérmes center, Kis Gábor találatával már 5-0 volt a vendéglátók javára. Több mint tíz perc elteltével tört meg a varázs: az új-zélandi légiós, Joseph Kayes jóvoltából szépítettek a szegediek (5-1). Utána a válogatottságtól már visszavonult háromszoros olimpiai bajnok center, Molnár Tamás is megrázta magát, s kétszer is villant, a nagyszünetre azonban jottányit sem javult a helyzet a vendégcsapat szempontjából (9-5).

A harmadik negyedre viszont feltámadni látszott a Szeged (9-6), csakhogy hiába bizonytalanodott el ekkor meg az Eger, az immár pompásan védekező vendégek támadásban "nagyvonalúan" tékozolták el egyre-másra  adódó felzárkózási lehetőségeik mindegyikét.
A záró nyolc percet Molnár sikeres kapáslövése vezette be, a 9-7-tel pedig "visszajött a meccsbe" Kásás Zoltán együttese. Amely még közelebb is kerülhetett volna a házigazdákhoz, csakhogy megint hiba jött hiba hátán, s a nagy rontásözönben a megúszó Biros volt végül pontos (10-7).  Ezzel eldőlt a mérkőzés, a további két hazai gól már nem változtatott a lényegen, csupán a különbségen: győzött 12-7-re, s továbbra is veretlenül első az Eger.

Eredmény, 18. forduló:

ZF-Eger – Szeged-Beton VE 12-7 (4-0, 5-5, 0-1, 3-1)

Góldobók: Biros 3, Graham, Kovács, Petrovai 2-2, Bundschuh, Kis G., Binder 1-1, illetve Molnár 3, Juhász 2, Kayes, Somogyi 1-1

megosztom