Charleroi

Sok dolgon változtattam, sok volt az elégedetlenkedő - László Csaba

Amikor László Csaba a Charleroihoz került, sok olyan problémával találkozott, ami általában nem fordul elő egy klub életében.

László Csaba mutogat - Fotó: gva.be

Sokáig reménytelennek tűnt a Charleroi helyzete a belga bajnokságban. A László Csaba által irányított együttes azonban a legutóbbi két mérkőzését megnyerte, így újra esélye nyílt arra, hogy megkapaszkodjon az első osztályban. A még mindig sereghajtó csapatnak két pont a lemaradása az előtte álló Lierse-től, öt a már bennmaradó helyen álló Eupentől. A magyar szakember a pocsék eredmények ellenére egy percig sem gondolkodott azon, hogy bedobja a törülközőt.

„Amikor idekerültem, sok olyan problémával találkoztam, ami általában nem fordul elő egy klub életében. Nem a rossz eredménysorunk volt az egyetlen gond, hanem sporton kívülálló okok is felvetődtek. A csapat magjának a hiánya nagy problémát jelentett, a hátvédek között például az elején hiányzott egy vezér, nem volt kialakult hierarchikus rend. Azonban ha sok dolgon változtatsz, sokan elégedetlenek lesznek, nem könnyű kihívás” – mesélte kezdeti tapasztalatait a Ferencváros egykori vezetőedzője.

László Csaba a változások fő okát a jól sikerült átigazolásokban látja, saját képére próbálta formálni a csapatot.

„Az átigazolási időszakban sokat erősödtünk, a cél az volt, hogy egy összetartó csapatot hozzunk létre. Ebből a szempontból az eredményeinket azonnal le lehetett szűrni, mert jelentős változások következtek be. A fiúk elkezdték látni a munkájuk eredményét, mindenki hamar felfogta, mi a dolga. Van még javítanivalónk bőven, de a két győzelemmel nem lehetek elégedetlen” – fűzte hozzá a 46 esztendős szakvezető.