Előzetes

Manchesteri és londoni rangadó a Premier League-ben

  • DA

A Premier League 27. fordulójában két városi rangadót is játszanak, a nagyobb presztízsű kétségkívül a manchesteri derbi, ahol az éllovas Unitednek a City ellen kellene feledtetnie a múlt heti, kínos vereségét. Londonban az őszi hullámvölgyből kilábalni látszó Fulham fogadja a szebb napokat is látott címvédő Chelsea-t.

Novemberben unalmas döntetlent játszottak a felek, ennél csak izgalmasabb lehet a szombati manchesteri rangadó

Premier League, 27. forduló:
Szombat:
Manchester United-Manchester City 13:45 Tv: Digi Sport
Arsenal-Wolverhampton Wanderers 16:00 Tv: Digi Sport
Birmingham City-Stoke City 16:00     
Blackburn Rovers-Newcastle United 16:00   
Blackpool-Aston Villa 16:00   
FC Liverpool-Wigan Athletic 16:00   
West Bromwich Albion-West Ham United 16:00   
Sunderland-Tottenham Hotspur 18:30     
Vasárnap:
Bolton Wanderers-Everton 17:00 Tv: Digi Sport
Hétfő:
Fulham-Chelsea 21:00 Tv: Digi Sport

MANCHESTER UNITED-MANCHESTER CITY
Sir Alex Ferguson alakulata tavaly április óta első vereségét szenvedte el a bajnokságban, ráadásul az akkor még sereghajtó Wolverhampton Wanderers tréfálta meg a Vörös Ördögöket. Szombaton az Old Traffordon fogadják a városi rivális Cityt, és hosszú idő óta először úgy találkozik a két csapat, hogy mindketten harcban vannak a bajnoki címért. Ugyanakkor a United hazai mérlege imponáló ebben az idényben, 13 meccséből egy végződött döntetlennel, a többit megnyerték. Ősszel a City of Manchester Stadionban játékölő 0-0 született, ennél most mindenképp nagyobb izgalmakat várunk a felektől. A hazaiaknál Rio Ferdinand, Antonio Valencia és Darren Fletcher, a vendégeknél Adam Johnson, Nigel de Jong  és Mario Balotelli kénytelen kihagyni a rangadót. Pak Dzsi-Szung viszont visszatért az Ázsia-kupáról a Vörös Ördögök keretébe.

ARSENAL-WOLVERHAMPTON WANDERERS
A második helyen álló Arsenal a múlt héten a Manchester United menetelését megszakító Wolverhamptont fogadja, és nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az Ágyúsok a három pont esélyesei. A múlt héten négygólos (!) előnyt herdáltak el Arsene Wenger fiai a Newcastle ellen, de ezzel együtt is már nyolc forduló óta veretlenek a Premier League-ben. A hazaiaknál Alex Song játéka kérdéses, de a csapatkapitány Cesc Fabregas és Robin van Persie kipihenten várja a találkozót, mivel mindketten kihagyták a hétközi nemzetközi felkészülési mérkőzéseket. Samir Nasri ugyanakkor még nem épült fel teljesen. A Farkasoknál
Stephen Hunt és Michael Kightly hiányozhat.

LIVERPOOL-WIGAN ATHLETIC
A feltámadó, megszakítás nélkül négy bajnokit nyert, és már hatodik Liverpool ezúttal a kiesőjelölt Wigan ellen próbálja meg folytatni győzelmi szériáját. A Chelsea ellen kisebb sérülést összeszedett Steven Gerrad felépült, így Kenny Dalglish menedzsernek - a valószínűleg az egész idényre kidőlő - Shelveyn és Carrollon kívül minden játékos a rendelkezésére áll a keretből.

TOTTENHAM-SUNDERLAND
Az ötödik helyen álló, elmúlt két meccsét megnyerő Tottenham a két legutóbbit elveszítő Sunderlandhez utazik. A Spurs sérültlistája már-már a lelátóig ér: van der Vaart, Modric, Kaboul, Huddlestone, Leadley King és Gareth Bale is kényszerpihenőn van. A Sunderlandben
Danny Welbecket, David Meylert és Fraizer Campbellt még hosszú ideig nélkülöznie kell Steve Bruce menedzsernek.

FULHAM-CHELSEA
A címvédő, jelenleg negyedik Chelsea Gera Zoltán csapatánál, a Fulhamnél vendégeskedik hétfőn. Geráék felemás mérleggel dicsekedhetnek, elmúlt öt bajnokijukból kettőt megnyertek, egyszer döntetlent értek el és kettőt elveszítettek, bár az eredményekhez sajnos kevés köze van a kispadozó magyar légiósnak. A Chelsea ugyan az elmúlt négy bajnokijából négyet megnyert, a legutolsót viszont elveszítette a Liverpool ellen a Stamford Bridge-en, izgalmas összecsapást várunk a fővárosi rangadótól, amit a Kékek részéről Alexnak, Benajounnak és Zsirkovnak kell kihagynia, a vendégektől Bobby Zamora, Philippe Senderos és Dickson Etuhu nem léphet pályára.