Férfi vízilabda ob I

A Szeged győzni megy Egerbe

Kiss Csaba felejthetetlen éveket töltött Egerben, de szombaton nyerni akar egykori csapatának otthonában a Szeged Betonnal.

Kiss Csaba a Szeged-Beton játékosa lő kapura.
Rangadót rendeznek szombaton férfi vízilabda ob I-ben, a ZF- Eger a Szeged Betont fogadja. Pikáns találkozó lesz Kiss Csaba számára, aki évekig volt a hevesiek meghatározó játékosa, most azonban ellenfélként tér vissza egykori sikerei színhelyére.

“Felejthetetlen éveket töltöttem a hevesieknél. Az első évben a Beton mögött még csak a negyedik helyen zártunk a bajnokságban, de utána beindult a sikerszéria. Büszke vagyok arra, hogy csapatkapitánya lehettem a 2006-os bronzérmes gárdának, ami azért számít különlegesnek, mert az Egernek az volt az első bajnoki érme. Az ottlétem alatt kétszer lettünk harmadikok, kétszer másodikok a Vasas mögött, szereztünk egy LEN-kupa-ezüstöt, kétszer pedig diadalmaskodtunk a magyar kupában. Ezeket a sikereket soha nem felejtem, de ez már a múlt, szombaton minden tőlem telhetőt elkövetek annak érdekében, hogy jó eredménnyel távozzunk Egerből” – mondta a balkezes játékos a delmagyar.hu-nak.

Az egykori válogatott pólós nem fél attól, hogy rosszul fogadná őt az egeri közönség.

„Hozzáértők az ottani emberek, ha nyernénk, akkor nem engem, nem bennünket bántanának, hanem a hazai játékosokra orrolnának meg. Annak idején számos telt házas meccset játszottunk, rengeteg jó csapatot vittünk Egerbe, jó eredményeket értünk el, azt gondolom, erről nem feledkeztek el. Egyébként van egy kis drukk bennem, elárulom, a Bitskey uszodában még sohasem jártam a vendégöltözőben. Szombaton debütálok” – árulta el a 32 éves játékos.

Kiss Csaba nem egyezne ki döntetlenben, győzelemre törnek a bajnokság legfőbb esélyesének az otthonában is.

„Azt gondolom, ennél nagyobb esélyünk még sohasem volt arra, hogy nyerjünk. Hogy ezt mire alapozom? Fantasztikus a csapategységünk, motiváltak és erősek vagyunk. Baksa Laci hetek óta válogatott formában véd, bár Komlósi Pici és Lehmann Pisti nagyon hiányzik, a védekezésünk precíz és hatásos, amellett, hogy mi kaptuk a legkevesebb gólt, arra is büszkék lehetünk, hogy az ellenfél kapuja előtt sem jövünk zavarba, a szerzett találatok tekintetében is egyelőre mi állunk a legjobban. A Vasas elleni Euroliga- meccsen három negyeden át megmutattuk, mennyire erősek vagyunk, a riválisaink tudtára hoztuk, igenis komolyan gondoltuk, hogy döntőt játszunk. A játékosállományt figyelembe véve az Eger számít a legerősebbnek Magyarországon, ha komplett, hazai medencében szinte verhetetlen. De most nem védhet a háromszoros olimpiai bajnok, Szécsi Zoli, muszáj ezt kihasználnunk. Rettenetesen ki vagyunk éhezve a sikerre, győzni megyünk Egerbe” – jelentette ki magabiztosan a szegedi szélső.