Vélemény

Óriási különbség a Eredivisie és a Serie A között - Emanuelson

"A Milan azért szerződtetett, mert úgy véli, a jövőjük szempontjából fontos játékos vagyok" - nyilatkozta Urby Emanuelson, aki télen érkezett Milánóba.

Emanuelson a fejét fogja - Fotó: AFP

A holland Urby Emanuelson januárban hagyta el az Ajax Amszterdamot, méghozzá az olasz AC Milan kedvéért. A játékos boldog, hogy Olaszországban futballozhat.

„Valóban nagyon jól érzem magam Olaszországban. Már egy kicsit tudok olaszul, és a legtöbb dologról tudok, ami körülöttem történik. Olaszórákat veszek, a célom, hogy amint lehet, folyékonyan beszéljek. Jelenleg egy hotelben lakom, de remélhetőleg hamarosan találok egy kedves kis helyet magamnak” – nyilatkozta a 24 éves támadó.

Az Ajaxban 17 gólig jutó játékos úgy véli, nagy különbség van a körülményekben a két ország labdarúgása között.

„Óriási különbség van az Ajax és a Milan tréning pályája között. Minden tesztet végig kellett csinálnom Milanellóban, hogy biztosak legyenek benne, teljesen fitt vagyok. Ebben teljesen különbözik az Ajaxtól, sok új dologgal találkoztam itt. A Milannak rengeteg kitűnő játékosa van, nekem az ő szintjükön kell teljesítenem. A fiúk nagyon segítőkészek, otthon érezem magam. Remek csapatunk van, ami egy nagy család is egyben, ez a pozitív tapasztalatom” – jegyezte meg a 13-szoros holland válogatott.

Emanuelson nem tagadta, nagy különbséget lát a holland és az olasz bajnokság között, méghozzá az utóbbi javára.

„A Milan azért szerződtetett, mert úgy véli, a jövőjük szempontjából fontos játékos vagyok. Ahogy aláírtam meg is kaptam a lehetőséget a bizonyításra, és arra, hogy tapasztalatokat gyűjtsek a Serie A-ban. Amikor játszottam, jól éreztem magam a pályán. Óriási különbség van a Serie A és az Eredivisie között. Máshogy közelítik meg a futballt a két helyen, és a játék színvonala is különbözik. A kiscsapatok nem hagynak teret neked, hogy játszd a saját játékodat. Jól érzem magam, rajtam múlik, hogy megmutassam az értékeimet a pályán” – tette hozzá a balszélső.