Forma-1

Kubica elhagyta az intenzívet, jobbulást kívánnak a többiek

A lengyel pilótát pénteken műtik másodszor, lehet, hogy utoljára

megosztom

Orvosai szerint folyamatosan javul a vasárnap ralibalesetet szenvedő Robert Kubica állapota, így átszállították az őt kezelő kórház intenzív osztályáról az ortopédiai részlegbe. Pénteken végzik el a következő operációt, amiben akár össze is vonhatják a hátralévő feladatokat, és akkor nem lenne szükség hétfőn egy újabb műtétre. Közben a jerezi teszten minden csapat a sérült Renault-pilótának szóló üzenetet festett az autója első légterelőjére.

Massa Ferrarijának orra a 2011 februári jerezi teszten"Szybkiego powrotu do zdrowia Robert!", azaz "Mielőbbi jobbulást, Robert!" Ezzel a felirattal üzennek az F1-es csapatok a vasárnap megsérült Renault-pilótának a közös jerezi tesztről.

A versenyző állapota folyamatosan javul, így elhagyhatta az intenzív osztályt. Pénteken már sor is kerül a második műtétjére, az orvosai azonban eltérően nyilatkoztak a folytatásról. Az intenzív részleg vezetője szerint holnap csak a lábát és a felkarját operálják meg, míg egy másik professzor szerint akár egyvégtében helyretehetnék a könyökét is, így már nem lenne szükség egy újabb műtétre hétfőn.

"Gondolkozunk azon, hogy egyetlen operáció alatt elvégezzünk minden feladatot" - mondta Dr. Lanza. - "Ez természetesen függ a beteg általános állapotától is, hiszen ez egy nagyon hosszú műtét lenne. Rendbe kell tennünk a lábát, a könyökét, a felkarját és a vállövét is. Valószínűleg be is kell majd ültetnünk csontpótlő anyagokat, azaz ez egy nagyon bonyolult operáció lesz. De ha lehet, mindent megcsinálnánk egyszerre. Hat-hétórás műtétre számítunk."

A Renault ragaszkodik ahhoz, hogy csak február végén nevezi meg a Kubica pótlására kijelölt versenyzőt, de a találgatások természetesen nem állnak le. A legtöbben Nick Heidfeltet tartják esélyesnek a posztra, aki Jerezben meg is kapja a lehetőséget, hogy Bruno Senna mellett tesztelje a csapat egyik autóját. A szakértők szerint az elérhető pilóták közül ő a legrutinosabb, ami talán a legfontosabb szempont lehet a Renault számára.

megosztom