Győri ETO

Hivatalosan is szerződést kötöttek az Audival

  • MTI

Az Audi Hungaria 2014-ig szóló szponzori szerződést kötött a Győri ETO FC-vel, a megállapodás a 2011/12-es idénytől lép életbe.

GyőrA csütörtöki hivatalos bejelentésen - amelyen részt vett Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója, Tarsoly Csaba, a klub elnöke és Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is - a szerződés anyagi részletiről nem kívántak nyilatkozni a felek.

Korábbi sajtóhírek szerint a cég évi 350 millió forinttal támogatja a labdarúgóklubot.

"Az Audi gáláns, nagyvonalú ajánlatot tett - fogalmazott Tarsoly Csaba. - A jelenlegi szerződéssel az első csapat mellett az utánpótlás is jelentős anyagi segítséget kap. Természetesen idővel szeretnénk bajnokok lenni az első osztályban és helyt akarunk állni a nemzetközi porondon is."
Borkai Zsolt szerint két sikeres terület - a gazdaság és a sport - találkozott ezzel a szerződéssel.

Hozzátette: biztos abban, hogy labdarúgásban is újra jó eredményeknek örülhetnek majd a győriek.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy július 29-én a Bayern München öregfiúk csapata lép pályára Győrött. A bajoroknál ebben az együttesben játszik Karlheinz Rummenigge, Oliver Kahn, Roy Makaay és Giovanni Elber is.
Az anyagi segítség mellett a cég egy húsz gépkocsiból álló flottát bocsát a klub rendelkezésére. Az Audi már jó ideje szponzorálja a győri sportot, 2006 óta a magyar bajnok női kézilabdacsapat névadó szponzora.
A sajtótájékoztatón bemutatták az ETO új himnuszát, amelynek zenéjét Dobrády Ákos szerezte, a szövegét pedig Várszegi Ákos írta.

- Amellett, hogy vállalatunk egy a teljes gyártási folyamatot végző járműgyárrá fejlődik, társadalmi szerepvállalását is tovább szeretné erősíteni Magyarországon. Így olyan területek kerülnek előtérbe, amelyek a régióban és Győrben magas értéket képviselnek. Sportos motorok és gépjárművek gyártójaként is ezt jelezzük a jövőbeni együttműködéssel. - mondta Thomas Faustmann az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója.

A megkötött szerződés 2014-ig érvényes. Az Audi Hungaria a pénzügyi támogatás mellett különböző Audi modelleket bocsát a játékosok és az edzők rendelkezésére. A gépjárművek motorjai természetesen elsősorban Győrben készülnek.