Vélemény

A válogatott készen van, de vérmes reményeink nem lehetnek a hollandok ellen - Csank János

Csank János szerint nem szakadt meg a csapat Dubajban, akadtak gyengébb teljesítmények is.

Magyar válogatott - Fotó: AFP

Csank János, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya az FN.hu-n értékelte a szerdai Azerbajdzsán-Magyarország felkészülési mérkőzést.

„Edzőmeccs volt, ilyet is kell játszani... Az biztos, hogy nem szakadt meg a csapat Dubajban, akadtak gyengébb teljesítmények, persze a győzelem nyilvánvalóan jót tesz a hangulatnak, erősíti a csapategységet és növeli a játékosok önbizalmát. Akadtak periódusok, amikor az azeriek egész jók voltak a mezőnyben, ügyesen járatták a labdát, más kérdés, hogy az utolsó, de sokszor még az utolsó előtti passzok sem sikerültek nekik" - nyilatkozta a Zalaegerszeg vezetőedzője.

A rutinos szakember szerint a nemzeti tizenegy összeállt a Hollandia elleni márciusi Eb-selejtezőkre.

„Nyilván az azerieket nem lehet egy lapon említeni a világbajnoki ezüstérmessel, de ahogy a kluboknak, a nemzeti együtteseknek is szükségük van gyakorlómérkőzésekre. Ugyanakkor ez a magyar válogatott készen van, a keret adott, s ebben akadnak olyan játékosok, akik jók lehetnek majd Hollandia ellen, és olyanok is, akik kevésbé. Bárkit megverhet, mivel nagyon erős a holland válogatott, erősebb, mint Hollandia labdarúgása maga. Ilyen jól és hatékonyan egyetlen holland klubcsapat sem futballozik, még az Ajax és a PSV sem, és talán sohasem lesz még egyszer ennyi minőségi játékos a keretében, mint most. A labdarúgás ugyanakkor nem kézilabda vagy kosárlabda, a kézzel játszott sportágakkal ellentétben itt nem mindig jön be a papírforma. Mondom ezt annak ellenére, hogy azért vérmes reményeink nem lehetnek a hollandok elleni Eb-selejtezőn" – mondta a Váccal és a Ferencvárossal is bajnoki címet nyerő szakvezető.