Évforduló

Veszprém és Bukarest is Marian Cozmára emlékezett

Két éve gyilkolták meg az MKB beállóját

A veszprémi kézilabdacsapat tagjai a kedd esti Tatran Presov elleni mérkőzés előtt, míg a szurkolók a találkozó után látogatták meg Marian Cozma szobrát a Veszprém Aréna mellett a játékos halálának második évfordulóján. Eközben Romániában is megemlékeztek a beállóról. A bukaresti Pipera-temetőben sok friss koszorú került a kézilabdázó sírjára - írja a manna.ro.

Az MKB Veszprém csapatának megemlékezése Marian Cozma szobránál

A szokásosnál valamivel korábban gyűltek össze kedden az MKB Veszprém kézilabdacsapatának tagjai, hogy megemlékezhessenek két éve elhunyt társukról, barátjukról, Marian Cozmáról. A játékosok a román beálló Veszprém Aréna melletti szobránál gyűltek össze, a talapzathoz virágokat helyeztek, mécseseket gyújtottak, és a csapatkapitány, Dejan Perics mondott beszédet.

A Tatran Presov elleni mérkőzés után a szurkolók is kivonultak a meggyilkolt beálló emlékművéhez, és ők is gyertyákkal illetve koszorúkkal emlékeztek.

Az MKB Veszprém szurkolóinak megemlékezése Marian Cozma szobránál

Természetesen Romániában sem maradt el a tiszteletadás. Kedden délben megemlékezést tartottak Marian Cozma sírjánál a bukaresti Pipera-temetőben, és rengeteg koszorút helyeztek a síremlékre a rajongók, barátok, családtagok. Petre Cozma, a játékos édesapja a román újságíróknak elmondta, hogy szerinte előre elteverzett gyilkosság történt.

"Mariant rendelésre ölték meg. Élsportoló volt, el tudom képzelni, hogy mi lehetett egyesek szemében. A legjobb román kézilabdás volt. Sokan irigyelték, ez lehetett az ok" - írja a manna.ro.

Szerinte még sokáig elhúzódhat a gyilkosság gyanúsítottjainak pere, de számára nem hoz megnyugvást, bármi is lesz az ítélet. "Még legalább öt év, amíg pont kerül az ügy végére. Nagyon sok mindenkit meg kell hallgatniuk, legalább ezer személyt. Bízom a magyar igazságszolgáltatásban. De mivel tudom magam megnyugtatni? Hogy éltefogytiglant kapnak a tettesek? Attól még nem hozza senki vissza az én fiam.”