Alpesi sí-vb

Innerhofer a szuper-G győztese

Bode Miller elhagyta a botját

  • MTI
megosztom

Az olasz Christof Innerhofer nyerte a férfi szuper-óriásműlesiklást a németországi alpesisí-világbajnokság szerdai versenynapján.

A 26 éves itáliai - aki a 2009-es vb-n ebben a számban negyedik volt - az osztrák Hannes Reichelt és az összetett Világkupában éllovas horvát Ivica Kostelic előtt végzett az élen.

Innerhofer az alpesi sí világbajnokságon a szuper-G befutója után

"Azt mondtam magamnak: Christof, menj, ahogy tudsz, s csinálhatsz egy jó pályát - nyilatkozta Innerhofer, aki ezt megelőzően nem állhatott dobogóra világbajnokságon vagy olimpián, győzelmet pedig a Világkupa-sorozatban is csak egyszer aratott, mégpedig lesiklásban, 2008 decemberében. - Őrület. Olyan, mint egy álom, annyira boldog vagyok, kell még egy kis idő, hogy felfogjam, mi történt."

Sikere nagyon jól jött az olasz válogatottnak, amely ebben az idényben eddig eredménytelenül szerepelt.

Az esélyesek közül a címvédő svájci Didier Cuche negyedik lett, az amerikai Bode Miller pedig úgy zárt a 12. helyen, hogy elvesztette egyik botját lesiklás közben, de így is sokáig vezetett, s ha a pálya alján nem lassít le, még előrébb is végezhetett volna. Hibázott az osztrák Michael Walchhofer is, akárcsak a szám vancouveri olimpiai bajnoka, a norvég Aksel Lund Svindal, valamint a szuper-G tavalyi Világkupa-győztese, a kanadai Erik Guay.


Alpesi sí világbajnokság, férfi szuper-óriásműlesiklás:

1. Christof Innerhofer (Olaszország) 1:38.31 perc
2. Hannes Reichelt (Ausztria) 1:38.91
3. Ivica Kostelic (Horvátország) 1:39.03

megosztom