Olaszország

Thiago Motta akár már szerdán debütálhat a válogatottban

  • MTI
megosztom

Ott lehet az olasz labdarúgó-válogatottban a németek elleni szerdai mérkőzésen a brazil születésű Thiago Motta, miután hétfőn megérkezett a nemzetközi sportági szövetség (FIFA) erre vonatkozó engedélye.

A hírt Cesare Prandelli szövetségi kapitány jelentette be a nemzeti együttes covercianói edzőközpontjában.

"Nagyszerűnek tartom, hogy olyan játékosok, akik nem ebben az országban születtek, az azzurrók mezét szeretnék magukra ölteni. Aki megérdemli, azt meg is hívom a válogatottba, nem érdekel a többnemzetiségű csapattal kapcsolatos polémia, mert egyrészt úgy vélem, hogy a labdarúgás összehozza az embereket, másrészt pedig szerintem az ilyen viták rosszízűek, és nem csak a mi sportágunkban, hanem általában" - mondta a tréner.

Motta a Roma elleni gólját ünnepli az Interben

Az olasz származású Thiago Motta sohasem játszott a brazil A válogatottban, ezzel vált lehetővé olaszországi szerepvállalása a nemzeti együttesben. A dél-amerikaiak utánpótláscsapatában ugyan pályára lépett, ez okozhatott is volna némi problémát, de a FIFA nem gördített akadályt a váltás elé.

"Micsoda öröm és megtiszteltetés lenne, ha magamra ölthetném az azzurrók mezét - fogalmazott az Internazionale középpályása néhány nappal azelőtt, hogy meghívást kapott volna a válogatottba. - A családom itt él, s azóta, amióta megérkeztem ebbe az országba, teljesen megváltozott az életem, a futballt és a magánszférát tekintve egyaránt."

A német-olasz mérkőzésre szerdán 20:45-től kerül sor, Dortmundban.

megosztom