Felkészülés

Döntetlent játszott egymással a Diósgyőr és a Szolnok

Ketten távoztak, egy új érkező van a DVTK-nál

Címkék:

Az NB II-ben szereplő Diósgyőr és az NB I 16. helyén álló Szolnok Tiszaújvárosban játszott felkészülési mérkőzést kedden délután. A találkozó Menougong és Fitos góljaival döntetlennel ért véget. A DVTK közben saját honlapján jelentette be, hogy Horváth Gábor és Bogyó Károly elhagyták a klubot, míg Bogáti Péter csatlakozott hozzájuk, és már pályára is lépett a Szolnok ellen.

A dvtk.eu tájékoztatása szerint Horváth Gábor a finn Tampere Unitedhoz ment próbajátékra, mivel kevesellte a Diósgyőrben neki jutó játéklehetőséget. 2009-ben érkezett a csapathoz, és 10-szer játszott az NB I-ben, de szezon közben súlyosan megsérült, így 2010 tavaszán egyetlen percet sem játszott. Ősszel tért vissza, de 14 mérkőzéséből csak hatszor volt kezdő.

Bogyó Károly felhagy a nagypályás profi futballal, csak a megyei I. osztályú Bükkábrányban fog játszani. Helyette inkább a futsallal foglalkozik majd, amely sportágban utánpótlás szinten válogatott lett. A Diósgyőr saját neveltje volt, aki hatszor játszott a felnőtt csapatban.

A Ferencvárostól visszatért a korábban már Diósgyőrben edző Bogáti Péter, aki a Szolnok elleni edzőmeccsen csereként lehetőséget is kapott.

Felkészülési mérkőzés:
Diósgyőr-Szolnok 1-1 (0-1)

Gólszerző: Menougog (53.) illetve Fitos (22.)

Diósgyőr: Giák (Jakab) - Vadász, Gal, Raković, Gohér - Dobos (Bogáti), Lippai (Szabó P.), Abdouraman (Illés), Faggyas - Granát (Menougong), Pál Sz.

Szolnok:  Melnicenko – Búrány, Milicsics, Djurovics, Vukamanovics – Némedi, Jokics (Lengyel), Fitos (Rokszin), Remili – Szabó L. (Balogh P.), Zsolnai (Szalai B.)