Forma-1

Räikkönen lehet Kubica utódja a Reanult-nál

Több lehetséges forgatókönyv is létezik arra, hogy ki pótolja a súlyos balesetet szenvedő Robert Kubicát a Lotus Renault-nál.

Räikkönen a WRC-ben - Fotó: AFP

Akármennyire is fájdalmas Robert Kubica súlyos balesete, az élet nem áll meg a Forma-1-ben. A Lotus-Renault-nak gondoskodnia kell a lengyel pilóta pótlásáról, mivel ő idén minden bizonnyal nem tud a csapat rendelkezésére állni. Romain Grosjean is a kiszemeltek között van, aki korábban a Renault tesztpilótája volt, 2011-ben pedig visszatért a GP2-be. Bruno Senna is kézen fekvő megoldás lenne, mivel ő 2011-ben a Lotus-Renault tesztpilótájának szerződött, így előrébb léphet a rangsorban. A legnagyobb szenzáció azonban a Reanult-val korábban hírbe hozott 2007-es világbajnok, Kimi Räikkönen lenne, aki most kezdené meg a második WRC szezonját a Citroennel.

A finn pilóta már korábban is kacérkodott a visszatéréssel az F1-be, most azonban első számú pilótaként tehetné ezt meg a francia csapatnál. Az istálló vezetői úgy gondolják, a mindössze egy szezont teljesítő Vitali Petrov mögött mindenképpen egy rutinos pilótára van szükségük, ő lehetne a „Jégember”. Amennyiben a Citroen nem engedné el a korábbi Ferrari-pilótát, vagy Räikkönennel nem tudna megegyezni a csapat, további két pilóta is ott ül a csapat képzeletbeli kispadján, bevetésre várva. Az egyikük a korábban 174 nagydíjon induló német Nick Heidfeld, akinek nem jutott ülés 2011-ben, a másik pedig a majd’ 40 éves Pedro de la Rosa, aki legutóbb a Sauber pilótája volt.