U-21-es válogatott

Megkezdtük az ellenfelek feltérképezését - Róth Antal

Róth Antal az Eb-sorsolás ismeretében megkezdte a leendő ellenfelek feltérképezését, a következő napokban azonban nem erre koncentrál a csapat.

MLSZHétfőn edzőtáborba vonult az U-21-es válogatott, ahol Róth Antal szövetségi edző vezetésével két napig készülnek együtt a fiatalok. Szerdán délután a BFC Siófok lesz az együttes ellenfele a táborozás lezárásaként.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az U-21-es csapat pokoli kemény Eb-selejtező csoportba került, ugyanis az olasz, a török, az ír, valamint a liechtensteini csapattal kell megmérkőzniük a Gosztonyiéknak.

„A januári és a mostani edzőtábort nem választanám külön egymástól, a felkészülés ugyanazon blokkjába tartoznak, ezt figyelembe véve állítottam össze a keretet és a programot is - mondta Róth Antal az mlsz.hu-nak. - A kerethirdetés előtt figyelembe vettem a játékosok klubcsapatainak felkészülését is, nem hívtam meg például azokat a futballistákat, akik klubjukban jelenleg a kezdőbe kerülésért harcolnak, mert számukra két-három nap kiesés is komoly hátrányt jelenthet ebben a versenyben. Itt vannak ugyanakkor a külföldiek, és néhány olyan játékos, akik januárban különböző okokból nem voltak kerettagok. Az Eb-sorsolás ismeretében megkezdtük a leendő ellenfelek feltérképezését, a következő napokban azonban nem erre koncentrálunk, egyelőre a saját csapatunk kialakítása a legfontosabb feladat.”