Légiósaink

Hajnalék 0-2-ről fordítottak, Szalait a bajban sem felejtik a társak

Tóth Balázs csapata november után nyert újra

Hajnal Tamás győztes mérkőzésen mutatkozott be a Stuttgartban, ráadásul az ellenfelük már 2-0-ra vezetett, amikor a középpályás beállt, innen tudtak fordítani. Szalai Ádám csapattársai a sérült csatár mezével a kezükben ünnepelték a Werder ellen szerzett góljukat. Fülöp és Priskin győzelemre vezették az Ipswichet, Tóth Balázs a november óta először nyerő Venlo egyik legjobbja volt. Feczesin Róbert szintén ünnepelhetett az Ascoliban.

Szalai Ádám mezét tartják fel a társak a Werder elleni bajnokin

ANGLIA

A Fulham kétszer is egyenlíteni tudott az Aston Villa ellen a Premier League-ben 2-2-re végződött szombati mérkőzésen. Gera Zoltánnak azonban nem volt szerepe a pontszerzésben, a kispadról nézte végig a meccset. A legfelső osztályban szereplő kapusaink szintén nem kaptak lehetőséget. Kurucz Péter, a West Ham játékosa továbbra is sérült, Bogdán Ádám, a Bolton portása ott volt a cserepadon csapata Tottenham elleni 2-1-es veresége alkalmával, ahogy Gulácsi Péter is a Liverpoolén, a Chelsea elleni, 1-0-ra megnyert rangadón.

A Championshipben Fülöp Márton és Priskin Tamás is kezdőként szerepelt az Ipswichben. A hálóőr végigvédte a Sheffield United ellen 3-0-ra megnyert meccset, a csatárt pedig a 90. percben cserélte le Paul Jewell. Priskin a hajrá kezdetén kiharcolt egy tizenegyest csapata számára, Leadbitter azonban kihagyta a lehetőséget. Gyepes Gábor együttese, a Cardiff idegenben nyert 1-0-ra a Swansea ellen, a védő azonban csak a kispadon kapott helyet. Buzsáky Ákos továbbra is térdműtétéből lábadozik, így nem kapott szerepet a Queens Park Rangers-ben a Reading elleni 1-0-s győzelem alkalmával.

SPANYOLORSZÁG

Az Osasuna 1-1-et játszott hazai pályán a Mallorcával. Vadócz Krisztián a 61. percben csereként lépett pályára, a végeredmény addigra már kialakult. Pintér Ádám együttese, a Zaragoza szintén 1-1-es döntetlent ért el a Racing Santander ellen, a magyar játékost sajnos nem nevezték a találkozóra.

NÉMETORSZÁG

Hajnal Tamás az utolsó pillanatokban váltott csapatot januárban, és rögtön bemutatkozhatott a Stuttgartban. Új együttese 2-0-s hátrányban volt a Mönchengladbach ellen a félidőben, amikor a középpályás pályára lépett, és az ő segítségével meg tudták fordítani a meccset, 3-2-re nyertek a bennmaradás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen.

Hajnalék izgalmas meccsének összefoglalója

Szalai Ádám az előző héten elszenvedett súlyos térdésrülése utáni első műtétjéből lábadozik, de mainzi csapattársai nem feledkeztek el róla. A Werder Bremen ellen 1-1-re véget ért találkozón az ő mezét mutogatva ünnepelték vezető góljukat a 19. percben. Löw Zsoltot nem nevezték a keretbe.

A társak Szalaival vannak

A Bundesliga II-ben Stieber Zoltán kezdőként szerepelt az Aachenben, és a 83. percben, csapata 3-2-es vezetésénél, pillanatokkal azelőtt cserélték le, hogy a Cottbus kiegyenlített volna ellenük. A végeredmény 3-3 lett. Az Ingolstadt 1-0-ra győzött a Bielefeld ellen, Futács Márkó a 79. percben állt be, együttese addigra már megszerezte a győztes gólt. Király Gábor 1860 Münchenje és Torghelle Sándor Fortuna Düsseldorfja egymás ellen játszik hétfőn este.

OLASZORSZÁG

A Brescia-Bari meccset Rudolf Gergely végigjátszotta a vendégcsapatban, Vass Ádám viszont a kispadról nézte végig a hazai oldalon. A találkozót a Brescia nyerte 2-0-ra. A Sampdoria Udinese elleni idegenbeli mérkőzését Koman Vladimir végigjátszotta, Laczkó Zsolt csak a kispadon kapott helyet. Csapatuk 2-0-s vereséget szenvedett.

A Serie B-ben Feczesin Róbert ismét kezdő volt az Ascoliban, és gólt ugyan nem szerzett, együttese 3-1-re nyerni tudott a Piacenza ellen. A csatárt a 67. percben cserélték le. Kovácsik Ádám a hazai kispadról nézte végig az 1-1-re végződött Reggina-Padova találkozót. Filkor Attilát nem nevezték a Triestinába az Empoli elleni hazai, 2-1-re elveszített meccsen.

HOLLANDIA

A PSV kezdőcsapatában természetesen ezúttal is ott volt a szerződését meghosszabbító Dzsudzsák Balázs, az eindhoveniek viszont 1-0-s vereséget szenvedtek a Den Haag ellen. Szerencséjükre a Twente csak döntetlent játszott, így csak utolérte, de nem előzte meg őket.

A Den Haag hajrában szerzett gólja a PSV ellen

Tóth Balázs ismét kezdő volt a Venlóban, amely 3-0-ra győzte le a Fehér Csabával felálló Bredát. A hazaiak harmadik gólja Tóth szabadrúgása után született, amikor Ahahaoui lecsapott a magyar középpályás kapusról kipattanó lövésére. Horváth Gábor továbbra is sérüléséből lábadozik, így nem volt ott a vendégegyüttesben. A Venlo egyébként november 5. óta először győzött, december 10. óta pedig először szerzett pontot. Könnyű helyzetben azonban továbbra sincsenek a bennmaradást illetően, hiszen az előttük álló Excelsior is nyerni tudott, így maradt a hatpontos hátrányuk.

Tóthék három találata Fehérék ellen

Bodor Boldizsár csereként kapott lehetőséget a Rodában, 64. percben állt be a Heracles ellen 1-0-ra elveszített találkozón. Bár Babos Gábor már hetekkel ezelőtt felépült, úgy tűnik, nem tudja kiharcolni a kezdőcsapatbeli tagságot a Nijmegenben. Ezúttal a Heerenveen elleni 0-0 alatt ült végig a padon. Simon Krisztián szintén csak a padon kapott helyet a Feyenoordban a Vitesse elleni idegenbeli 1-1 alkalmával.

GÖRÖGORSZÁG

Az Olimpiakosz Pireusz 1-0-ra nyert a Xanthi ellen, Megyeri Balázs nem kapott helyet a keretben. A Volosz szintén nyerni tudott az Atromitosz ellen. Szélesi Zoltán végigjátszotta a találkozót, Németh Krisztiánt viszont nem cserélték be.

BELGIUM

Juhász Roland végigjátszotta az Anderlechtben a Sint-Truiden ellen 2-0-ra megnyert találkozót, míg Tisza Tibor az 57. percben állt be a vendégegyüttesbe, ahová az átigazolási időszak utolsó napjaiban igazolt. A Genk szintén nyert a Brugge ellen, Tőzsér Dániel végig a pályán volt a győztes csapatban. Köteles László nem kapott lehetőséget.