Kézilabda

Ágai Kis András elégedetlen a szövetség munkájával, lemondott

Az MKSZ elnökségi tagja nyílt levélben mondott le posztjáról

Ágai Kis András, a kezi.hu főszerkesztője, a Sport Tv műsorvezetője lemondott a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségében betöltött posztjáról. Erről nyílt levélben tájékoztatta az MKSZ elnökségét, amelyben a szaporodó és elodázott problémák sokaságát, illetve a hibás kommunikációt jelölte meg fő okokként.

A kezi.hu internetes oldalon megjelent nyílt levélben Ágai Kis András kiemeli, hogy megtisztelő volt számára bekerülni a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségébe, azonban úgy érzi, hogy nem tudott megfelelő mértékben hozzájárulni a testület működéséhez.

A levél szerint saját felelősségét is elismeri, ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy valószínűleg nem csak rajta múlik, hogy a gondok szaporodnak, azokat nem megfelelően kezelik és főleg nem megfelelően tárják a nyilvánosság elé.

Elmondása szerint gyülekeznek a viharfelhők, mégsem látszik, hogy milyen válaszokat akar adni az elnökség a kérdésekre. Kiemeli a Nagy László-ügyet, a főállású szövetségi kapitányok kérdését, a csapatok menedzselése körüli gondokat, illetve azt, hogy egyes elnökségi tagok inkább szeretnék láthatatlanná tenni a problémákat, mint megoldani azokat. Véleménye szerint vannak a testületben olyanok, akik egyenesen haragszanak a sajtóra, amiért az megpróbálja feltárni az igazságot az egyes ügyekben.

Mivel írása szerint ezt a hozzáállást kártékonynak tartja, lemond a pozíciójáról. Emelett sok sikert kíván a magyar kézilabdázás számára.