Óriás-műlesiklás

Osztrák siker a vb előtti utolsó versenyen

  • VNA

Az osztrák Philipp Schörghofer pályafutása első sikerét aratta a Hinterstoderben rendezett Világkupa versenyen, ahol óriás-műlesiklásban nem talált legyőzőre.

A kedden Garmisch-Partenkirchenben kezdődő világbajnokság előtt az utolsó versenyt rendezték vasárnap a férfi alpesi sízők számára. Az ausztriai Hinterstoderben rendezett óriás-műlesikló futamon hazai siker született, hiszen a két futam alapján Philipp Schörghofer volt a leggyorsabb.

Philipp Schörghofer

A 28 esztendős osztrák síző pályafutása során most állhatott mindössze másodszor dobogón a Világkupában, emellett pedig karrierje első sikerét aratta. Schörghofer az első pálya után még csak a második helyen állt, de a remekül sikerült második futamnak köszönhetően végül megelőzte Kjetil Jansrudot. Az ebben a számban olimpiai ezüstérmes norvég síző ugyan még vezetett az első sorozat után, de végül nem sikerült élete első Világkupa versenyét megnyernie. A második futam pályájának felső részén ugyanis többször rontott, így meg kellett elégednie a második helyezéssel. A harmadik helyen a szám olimpiai bajnoka, a svájci Carlo Janka végzett. Az összetett Világkupát vezető horvát Ivica Kostelic ezúttal a tizedik helyen zárta a versenyt, de így is magabiztosan őrzi előnyét a most hatodikként végző svájci Didier Cuche és a nyolcadik helyen záró norvég Aksel Lund Svindal előtt.

Férfi óriás-műlesiklás – Hinterstoder (AUT) végeredmény:
1. Philipp Schörghofer (AUT) 2:46,44
2. Kjetil Jansrud (NOR) +0,17 mp hátrány
3. Carlo Janka (SUI) +0,20 mp
4. Hannes Reichelt (AUT) +0,21 mp
5. Marc Berthod (SUI) +0,41 mp
6. Didier Cuche (SU) +0,47 mp
… 10. Ivica Kostelic (CRO) +0,67 mp