Deer Valley

Kanada tarolt a szabadstílusú sí-világbajnokságon

  • VNA

A lehetséges tizenkét aranyéremből nyolcat Kanada szerzett meg a magyar idő szerint vasárnap hajnalban véget ért szabadstílusú sí-világbajnokságon.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban a dual-mogul versenyszámokkal ért véget az egyesült államokbeli Deer Valley-ben zajló szabadstílusú sí világbajnokság. A férfiaknál ismét a Vancouverben mogulban olimpiai bajnok Alexandre Bilodeau diadalmaskodott, aki a döntőben honfitársát, a szintén kanadai Mikael Kingsburyt tudta legyőzni. Kingsbury így is a világbajnokság nagy felfedezettje, aki 18 évesen tudott két érmet is szerezni Deer Valleyben. A kisdöntőben a japán Nishi Nobuyuki legyőzte a mogul verseny világbajnokát, a francia Guilbaut Colas-t, így megszerezte a dual mogul bronzérmét.

Alex Bilodeau

Az éremtáblázatot fölényesen megnyerő Kanada 16 éremmel, közte nyolc aranyéremmel zárta a világbajnokságot. A kanadai sikerekhez a női dual mogulban Jennifer Heil is hozzájárult, aki pályafutása során harmadszor lett világbajnok ebben a számban. A szezon végén visszavonuló kanadai síző honfitársát, Chloe Dufour-Lapointe-t győzte le a döntőben, így egyedüliként tudott két aranyérmet szerezni a 2011-es világbajnokságon. A bronzérem ebben a számban az amerikai Hannah Kearney-é lett, aki a mogulban tavaly szerzett olimpiai bajnoki címe után hazai pályán most egyik számában sem tudott végül vb-t nyerni. A kanadai csapat totális fölényére jellemző, hogy a megszerezhető 12 aranyéremből nyolcat vihettek haza, rajtuk kívül pedig csak Ausztrália, Franciaország, Kína és az Egyesült Államok tudott egy-egy aranyérmet szerezni.

Jen Heil