Magyar válogatott

Egervári - Itt a lehetőség egy újabb skalpra!

  • MTI
Címkék:
megosztom

Noha nem igazán szolgálja a márciusban soron következő, hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés taktikai elemeinek gyakorlását, mégis hasznosnak tartja az azeriek elleni, szerdai felkészülési mérkőzést Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

"Nehéz örökséget vett át a szövetség jelenlegi vezetése, mert két dátum is szabad volt és az európai országok döntő többsége korábban már leszervezte a meccseit. Berzi Sándor bravúros munkát végzett, hogy tavaly novemberre Litvánia révén szerzett ellenfelet, most pedig Azerbajdzsánt. Ráadásul egyik rivális sem rossz csapat" - beszélt az ellenfélválasztásról a szakvezető az MTI kérésére.

"Az azeriek legyőzték a törököket, ami azért figyelemre méltó. Nekünk pedig lehetőség egy újabb skalpra, illetve hogy még jobban összeszokjon a csapat." - mondta el még Egervári Sándor.

A tréner elmondása szerint azért is szerencsés a mostani mérkőzés, mert Dubajban tökéletes idő és körülmény várja a válogatottat, kizárólag az odautazás okozott gondot. A magyarországi különítmény négy játékossal vasárnap hajnalban kel útra, s frankfurti átszállással érkezik Dubajba. A többi kerettag szintén vasárnap, vagy hétfőn landol, egyedül Király Gábor az, aki kedden érkezik a meccs helyszínére, mivel ő hétfőn még klubjában véd.

Egervári Sándor

"Képessége és stílusa miatt esett rá a választásom" - indokolta meg Egervári, hogy a múlt hétvégén megsérült Szalai Ádám helyett, miért a Kecskemét 34 éves csatárát, Tököli Attilát hívta meg a keretbe. "Az egész szakmai stáb őt javasolta, amikor beszéltünk a kialakult helyzetről. Nem érzelmi alapon döntöttem, nem játszott szerepet, hogy korábban közös sikereket értünk el. Eredetileg Szalai felépüléséig számítok rá, de természetesen megfelelő teljesítmény esetén kerettag maradhat később is".

"Feldobott vagyok, de nem izgulok, abból már kinőttem. Örülök, hogy a mester rám gondolt, és úgy véli, én segíthetek ebben a helyzetben" - mondta Tököli Attila, aki legutóbb hét éve volt válogatott.
A magyar válogatott jövő szerdán közép-európai idő szerint 18 órától találkozik az azeri együttessel Dubajban.

megosztom