Serie A

Benítez is esélyes a Juventus kispadjára

Továbbra is Luciano Spalletti a Juventus első számú edzőjelöltje, de az Intertől decemberben eltávolított Rafa Beníteznek is van esélye a kispadra.

Benítez ásít - Fotó: AFP

Egyre biztosabban tűnik, hogy Andrea Agnelli, a Juventus elnöke elküldi nyáron a Luigi Del Nerit, a csapat edzőjét. A torinóiak hetedik helyen állnak a Serie A-ban, ami akárhonnan is nézzük, csalódás. Az olasz sajtó már felvázolta a Juventus újjáépítése tervét, amire még mindig megvan az esély. Az első számú kiszemelt az együttes kispadjára továbbra is a Zenit mestere, Luciano Spalletti. Az itáliai média azonban egy egészen furcsa lehetőséget is felvetett. Amennyiben Spallettit nem engedi el a Zenit, egy másik opcióként szóba jöhet Rafa Benítez, az Inter decemberben menesztett trénere is.

Ez már csak azért is érdekes, mert mindennek mondhatjuk a spanyol szakember olaszországi tevékenységét, csak sikeresnek nem. A milánói klub jelenleg is azon dolgozik az olasz bajnokságban, hogy a Benítez vezetésével felhalmozott hátrányt próbálja ledolgozni az éllovas Milan mögött. A hírek szerint az egykori liverpooli edző elsősorban a Premier League-be szeretne visszatérni, azonban az angol bajnokság topklubjai közül egyik sem kíván edzőt váltani a nyáron. Így könnyen lehet, hogy megkaphatja a második esélyét a Serie A-ban a rövidre sikerült Inter-kaland után.