Női kézilabda BL

Lunde és Pálinger vezérletével győzőtt Volgográdban a Győr

A Győri Audi ETO KC 26-24-re nyert az orosz Dinamo Volgográd otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének szombati nyitányán.

Remekül kezdett a Győr, 5-2-re elhúzott, majd egészen a félidő közepéig őrizte háromgólos előnyét. Ezután emberelőnybe került az orosz bajnok, és a 25. percben egyenlített (10-10). Azonos létszám mellett megint nem volt gond, és a szünetre visszaállt a korábbi különbség.

A második félidőben is főleg az ETO akarata érvényesült, amelynek még létszámhátrányban is sikerült kétszer betalálnia. Már 17-12-re is vezettek Görbiczék, ám az egyre agresszívebb és gyorsabb Dinamo felzárkózott, és - bár Konkoly Csaba vezetőedző időt kért - a 49. percben egyenlített (20-20).

A sokat cserélő Győr azonban kilábalt a hullámvölgyből, ismét lépéselőnybe került, és 21-24-nél, az 55. percben már az oroszok próbálták meg rendezni soraikat.
A hajrában a Volgográd komoly erőket mozgósított, feljött 24-26-ra, Pálinger azonban védéseivel segített, így értékes két ponttal zárta a nagy kirándulást a Győr.

Konkoly Csaba a következőképpen értékelte a meccset: "Nagyon hullámzó volt játékunk az egész meccsen. Csináltunk rengeteg szép dolgot, de sajnos emellett sok iskolahibát is elkövettünk. Lunde és Pálinger teljesítménye ma kiemelkedett a csapatból, valamint Hornyák Ágit lehet még kiemelni aki mind támadásban, mind védekezésben jól teljesített. Fontos, hogy tanuljunk a hibáinkból: 12 lerohanás gólt kaptunk, és ez nagyon sok. Ebből 9 alkalommal gólt is szerzett az ellenfél. Dicsérnem kell a lányok küzdeni tudását, hiszen kétszer is döntetlen állásról kellet megújulnunk és ezt meg is tudtuk valósítani. A felállt fal elleni védekezésünk ma jól működött, de ez önmagában nem elég, hiszen egy oroszoknál gyorsabb csapat, például a Lipcse vagy a Larvik még kegyetlenebbül használnák ki ezeket a lehetőségeket. Ettől függetlenül nagyon örülünk, de látni kell a hibáinkat is, hiszen ennél még többre vagyunk képesek. 70%-át megvalósítottuk annak amit akartunk, de lövőink gyengébben teljesítettek a vártnál. Az biztos, hogy csoportbeli ellenfeleinknek sem lesz könnyű dolguk ezen a pályán, éppen ezért fontos, hogy nyerni tudtunk."

Eredmény, középdöntő, II. csoport, 1. forduló:

Dinamo Volgográd (orosz) - Győri Audi ETO KC 24-26 (11-14)

A csapat szombaton este 10 óra körül érkezik meg Pérre. A lányok vasárnapra pihenőnapot kaptak, legközelebb hétfőn vezényel edzést a keretnek Konkoly Csaba. Jövő vasárnap pedig a német HC Leipziget fogadják.

Gyori Audi ETO KC gépe
Ezzel a géppel repültek a győri lányok a távoli Volgográdba