Malőr

Bűnözőnek nézték – de tisztázta magát

  • VNA

Síléc tolvajnak nézték, ezért őrizetbe vették a svájciak egykori összetett Világkupa győztesét, Paul Accolát. A 43 éves sportembert az egyik rendőr felismerte, így tisztázhatta magát.

Kellemetlen helyzetbe került az osztrák síközpont, Ischl egyik parkolójában a svájciak sí-legendája Paul Accola. A világbajnoki ezüst-, valamint olimpiai bronzérmes, 1992-ben az összetett Világkupát is megnyerő 43 éves klasszis egy jótékonysági bemutató versenyre volt hivatalos, ahol kortársával, a többszörös világbajnok luxemburgi Marc Girardellivel mérte össze tudását.

Accola az első siklásnál öt századdal kapott ki riválisától, ami után dühösen ment ki az autójához, hogy sílécet váltson. Amikor lécekkel a kezében ment visszafelé, rendőrök állták körül és igazoltatták. Mivel nem volt nála semmilyen igazolvány, így bevitték kihallgatásra az őrszobára. Ott aztán tisztázódott az ügy, miután az egyik hivatalnok felismerte őt és igazolta személyazonosságát.

Paul Accola

A helyiek számára igencsak kínos ügy kirobbanásának oka az lehetett, hogy Ischl-ben komoly problémát jelent a sílécek ellopása, Accola pedig úgy vitte a léceit, hogy közben utcai cipőt viselt, így vált gyanússá.