Chile

Bielsa mégsem marad szövetségi kapitány

  • MTI

Bár Sergio Jadue, a Chilei Futballszövetség (ANFP) januárban megválasztott elnöke két napja bejelentette, hogy a továbbiakban is Marcelo Bielsa marad a szövetségi kapitány, az érintett közölte: távozik posztjáról.

Az ANFP-vezető szerdán azt mondta, az 55 éves szakember nem nyújtotta be lemondását a január 31-i határidőig, amelyet ő szabott meg saját maga számára, amikor novemberben kijelentette, feláll a kispadról.

"Távozásom oka Sergio Jadue" - szögezte le pénteken Bielsa. "Hazudott, amikor nyilvánosan azt állította, hogy miattam kellett lemondani a Paraguay elleni barátságos meccset, és hogy feltételeket szabtam a folytatáshoz. Ráadásul közzétette, hogy évente több mint kétmillió dollárt keresek."

Marcelo Bielsa

A dél-amerikai gárda irányítása hónapok óta bizonytalan, Bielsa ugyanis a tavaly novemberi tisztújítás előtt bejelentette, távozik, ha az őt 2007-ben szerződtető Harold Mayne-Nicholls nem marad az ANFP élén. Az elnökválasztást aztán Jorge Segovia, egy spanyol üzletember nyerte, a szavazást azonban később érvénytelenítették, s január 7-én új voksolást tartottak, ezen Jadue győzött.

Az óriási népszerűségnek örvendő Bielsa irányításával a chilei együttes 12 év szünet után szerepelt ismét világbajnokságon, s tavaly a dél-afrikai tornán a nyolcaddöntőig jutott. A pénteki sajtótájékoztató helyszínénél számos rajongó tüntetett a tréner maradása érdekében.