Magyar válogatott

8-10 hónapos kihagyás vár rám - Szalai Ádám

A mainzi Szalai Ádámra keresztszalag-szakadása miatt a lehető leghosszabb pihenő vár, de a fiatal támadó próbál pozitívan hozzáállni súlyos sérüléséhez is.

Szalai Ádám a válogatottban - Fotó: AFP

Ha valami csoda nem jön közbe, Szalai Ádám idén már nem léphet pályára. Ez egyrészt azért is szomorú, mert még csak februárt írunk, másrészt pedig a válogatottra létfontosságú Eb-selejtezők várnak, amiken kulcsszerep jutna a támadónak. Bár nemrég még fél éves pihenőről szóltak a hírek, szombat reggel maga az érintett mondta el, hogy több időről van szó. A Mainz színeiben a múlt hétvégén a Kaisereslautern ellen súlyos térdsérülést szenvedő futballista ennek ellenére megpróbál pozitívan hozzáállni az elkeserítő helyzethez. A 23 éves csatár a Juventus rádió Sztársáv című műsorában beszélt sérüléséről.

„Az operáció során kiderült, hogy nem csak a külső térdszalag, hanem a keresztszalag is elszakadt a jobb lábamban, ezzel együtt izomrostok is leszakadtak, így nagyobb a baj mint előre gondoltuk. Az orvosok egyelőre nem sok jóval kecsegtetnek, mivel a keresztszalagomat csak hetek múlva lehet megműteni. A szüleim most itt vannak mellettem, a válogatottbeli csapattársaim is nagyon kedvesek, sok üzenetet, biztatást kaptam, Király Gabi épp nemrég ment el tőlem. Előreláthatólag 8-10 hónapos kihagyás várhat rám, lehet, hogy meglepő, de szerintem mindennek megvan az oka az életben. Mindenben megpróbálom a pozitívumot látni, így ebben a súlyos sérülésben is. A tervem az, hogy még az eddigieknél is erősebben térjek vissza a pályára” – mondta a mainzi támadó.

A 8-10 hónapos pihenő gyakorlatilag azt jelenti, hogy Szalai idén már nem léphet pályára, ami természetesen legfájóbb magának az érintettnek, aki megtalálta a helyét Mainzban és rendszeresen pályára lépett a Bundesliga negyedik helyén álló együttesben. Természetesen nem lehet figyelmen kívül hagyni a válogatott Eb-selejtezőit sem, mert így nem csak a tavaszi Hollandia és San Marino elleni mérkőzéseket hagyja ki, hanem a tényleg mindenről döntő őszi svédek, finnek és moldávok elleni összecsapásokat is.