Női kosárlabda Euroliga

Hazai pályán búcsúzott a Pécs

  • MTI

A Pécs 2010 hazai pályán kikapott a spanyol Salamancától pénteken a női kosárlabda Euroliga két sikerig tartó nyolcaddöntőjének második mérkőzésén, így 2-0-ra elvesztette a párharcot, és befejezte a szereplését a sorozatban.

Eredmény, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés:
Pécs 2010-Salamanca (spanyol) 66-73 (17-17, 21-18, 10-14, 18-24)
Legjobb dobók: Quigley 23, Griffin 14, Fegyverneky 12, illetve Lyttle 22, Xargay 13, De Souza 11
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Salamanca javára.

A Pécs hazai pályán sem bírt a Salamancával Az alapszakaszt 5/5-ös mutatóval záró pécsiek 76-60-ra kikaptak kedden a csoportkört 8/2-vel befejező Salamanca otthonában, ám a folytatásban rögtön jelezte a amgyar csapat, hogy feltett szándékában áll szerdán visszatérni Salamancába a mindent eldöntő harmadik mérkőzésre. A fehér öltözékben tomboló tábor buzdítása közepette a magyar bajnok gyorsan vezetéshez jutott, pedig a csapatkapitány Iványi három személyi hibával hamar a kispadra kényszerült. A döntetlennel végződött nyitónegyedet követően beindult a vendégeknél a Pécsett is megfordult De Souza és Lyttle, aki a 15. percben 15 pontnál járt. A házigazdák nem hagyták magukat, Fegyverneky és Quigley fontos kosarakat szerzett, így a félidőben 38-35 volt az állás.

Térfélcsere után fokozódott a feszültség, a sok rontott dobás jeleként hét és fél perc alatt mindössze 13 pont született, az utolsó játékrésznek 48-49-ről vágtak neki a csapatok. Ekkor Iványi és Fegyverneky is négy-négy hibával volt pályán, és bár a baranyaiak mindent megtettek a felzárkózásért, nem tudtak fordítani a jobb erőkből álló, 2009-ben Euroliga-ezüstérmes Salamanca ellen, amely 2-0-s összesítéssel jutott tovább a negyeddöntőbe.

A pécsiek tavalyi teljesítményüket megismételve ismét a nyolcaddöntőben búcsúztak az Euroligától.
"Büszke vagyok a csapatra, sajnálom, hogy nem kaptunk olyan bírókat, mint Salamancában. Itt most nem volt esélyünk nyerni, az utolsó negyedben az ellenfél centerei túl jók voltak a palánk alatt." -nyilatkozta a vereség után Zseljko Djokics vezetőedző.