NBA

Csúcsok és drámák a rangadókon

A Spurs a Lakerst, a Heat a Magicet verte idegenben

Keleten és nyugaton is csúcstalálkozót rendeztek az NBA csütörtöki játéknapján. A Miami Heat James 51 pontjának köszönhetően verte az Orlandót, míg a San Antonio inkább védekezésben tűnt ki Los Angelesben, és McDyess pöccintésével győzte le a Lakerst. A Milwaukee és a Golden State is pályára lépett.

"A statisztikái alapján erős közepes a középtávoliakból, ehhez képest ma nagyszerűen dobott. Pedig milyen jól tartottuk távol a festéktől... " - kesergett Stan Van Gundy LeBron James 51 pontos teljesítményét látva.

James dob kosárra az Orlando Magic ellen

Valóban nem nagyon engedték a Miami sztárját a palánk alá, hiszen az első tizenegy dobásából kilencet távolról engedett el. Csak épp így is jó volt az összes kísérlet, és bár később visszaesett a pontosság, James így is szezoncsúcsot produkált. Mégsem volt könnyű a meccs, csak négy ponttal tudtak nyerni, pedig 7:40-nel a vége előtt még 23 volt az előnyük. Ekkor azonban felébredt a Magic, hat hárompontossal visszajöttek a meccsbe, és támadhattak az egyenlítésért, amikor 7,3 másodperc volt hátra. Anderson azonban elrontotta a kísérletet, és Wade egy büntetővel eldöntötte a találkozót.

Pedig az is kisebb csoda, hogy ő ott volt az utolsó pillanatokban a pályán, hiszen a harmadik negyedben durván a hátára esett, amikor belefutott Dwight Howard blokkjába. A Superman játékát azonban nem csak ő bánta, hanem a saját csapata is. A teljes meccset a parketten töltötte, és dobott ugyan 17 pontot meg leszedett 16 lepattanót, de valami elképesztően rosszul büntetőzött. Nagyrészt neki "köszönhető", hogy a Magic összességében alig több, mint felét dobta be bünetőinek, ő ugyanis 13 lehetőségből 10-et (!) kihagyott.

Los Angelesben kissé más jellegű mérkőzést rendeztek. A Lakers-Spurs találkozón a védekezés dominált, amit a kevés pont mellett az is jól mutat, hogy Kobe Bryantet 28 százalékos mezőnybeli dobásmutatón tudták tartani. Rajta kívül ugyan négyen is eljutottak 10 pont fölé a hazai csapatból, mégis kikaptak egyetlen apró ponttal.

Az utolsó pillanatokig a Lakers vezetett 88-87-re, és Gasol meg is tett mindent, hogy megállítsa Duncant, akire az utolsó dobást bízták, aztán amikor a labda a gyűrű tövére esett, Bryant is kapaszkodott, hogy elüsse, csak épp a legközelebb álló Lamar Odom bámulta tátott szájjal, amint Antonio McDyess felugrik, és bepöccinti 0,1 másodperccel a vége előtt. "Azt hiszem, elbambultam egy kicsit" - mondta a meccs után a csatár. Hát ja, egy kicsit...

A két rangadó mellett egyébként rendeztek egy Golden State-Milwaukee meccset is, ahol a hazaiak közül hatan is kétjegyű számmal íratkoztak fel a táblára, és ez elég volt számukra a győzelemhez.

NBA, csütörtöki mérkőzések:

Orlando Magic-Miami Heat 100-104
Golden State Warriors-Milwaukee Bucks 100-94
Los Angeles Lakers-San Antonio Spurs 88-89